רבים מאיתנו מתייחסים אל המגירות שלנו בשני אופנים כמעט הפוכים. מצד אחד, לכולנו יש את אותן מגירות פרקטיות שמשמשות אותנו לאחסון לבנים, ניירת, איפור, סכו"ם ושאר שגרות. מצד שני, לכולנו יש לפחות מגירת אוצר אחת שבה שומרים פיצ'פקעס שקשה לנו לוותר עליהם - מזכרות, מכתבים וכל מיני כאלה שתמיד כיף לחזור ולהציץ בהם מדי פעם.

מחאת המגירות
מעצבים שונים מתייחסים למגירות באופנים שונים ומשונים. אחת הקלאסיקות של קבוצת העיצוב ההולנדית האוונגרדית "דרוך דיזיין" היא אותה "שידת מגירות" שעוצבה בשנת 1991. ה"שידה" עשויה מערימה אקראית של עשרים מגירות ישנות שלכל אחת מהן הותאמה תיבת עץ חדשה וכולן נקשרו יחד בבד יוטה. חברי הקבוצה ביקשו לשדר מסר של ביקורת הן כלפי תרבות השפע ושיגעון הצריכה והן כלפי המורכבות הגוברת והולכת של מקצוע העיצוב.
אוצר בלום
המעצבת ההולנדית Jana Flohr מתייחסת אל ארון המגירה כאל מקום בו מחביאים אוצרות ומחפשים אחריהם. לדבריה "המגירה היא מקום אידיאלי בו ניתן להחביא חפצים שאנחנו לא רוצים שיגיעו לעיניהם וידיהם הסקרניות של אחרים". ארון המגירות התלת מימדי שעיצבה, מציע מסע של חיפוש ותגליות בו פריטים חסרי ערך כביכול, סיפורים נשכחים, וחפצים שחשבנו שכבר מזמן אבדו, מתגלים מחדש עם פתיחתן של המגירות.
1001 מגירות
עוד מעצבת הולנדית שעוסקת בנושא המגירות היא Kiki Van Eijk שעיצבה שידת מגירות רכות ומרופדות העשויות טקסטיל. "כל מגירה מרופדת בנפרד עד לקבלת רהיט בסגנון 1001 מגירות", היא אומרת, "המראה המפתיע שלו וגדלי המגירות השונים מאפשרים לאחסן בו כמעט כל דבר".
הכל יש במגירה אקספרסיבית
גם החברה הפורטוגלית Boca Do Lobo ייצרה מהדורה מוגבלת של שידת מגירות אקספרסיבית שכמו קורצת לעולם אופנת העילית. לשידה אמנם יש מסגרת מלבנית ברורה אך הגודל, הגימור, כיוון הפתיחה והידית של כל מגירה שונים בתכלית. "השידה, שיוצרה בשחור ובלבן, כה מקורית עד שהיא גורמת לבעליה להרגיש יחידים במינם", מעידים המעצבים על עיסתם.