בתערוכה "שוקולד", המוצגת ב- ' DESIGN SIGHT 21-21' , האוכל האוניברסלי האהוב ביותר הוא המנה היחידה בתפריט. הנושא הנבחר אינו ההפתעה היחידה. זוהי הגלריה הראשונה המוקדשת לעיצוב, למרות העובדה, שיפן ידועה בעיצוב מתקדם. ' DESIGN SIGHT 21-21' הוא מרכז עיצוב חדש, שיזמיו ומנהליו הם קבוצה של הוגים, כולם מעצבים חשובים מאוד כיום ביפן ובעולם: Issey Miyake -מעצב אופנה, Naoto Fukasawa - מעצב תעשיתי, Tadao Ando - אדריכל, ו Taku Satoh - מעצב גרפי. הגלריה היא חלק ממתחם חדש 'Tokyo midtown', הממוקם במרכז טוקיו, וכולל מבנה משרדים, קניון, מוזיאון ופארק.


כרזת תערוכת השוקולד בגלריית DESIGN SIGHT 21-21
 (צ': Hidetoyo Sasaki)

המבנה תוכנן ע"י Tadao Ando כחלל עצמאי בן שתי קומות , קומת קרקע וקומת מרתף. היא נפתחה באפריל 2007 תחת ניהולה של הקרן של *Issey Miyake. ההגדרה הראשונה של הגלריה הייתה להיות קופסא פתוחה למעצבים ועיצוב, מעין מעבדה של עיצוב בעיר, ולשמש לתצוגה, למחקר ולניסוי, לעורר דיון, לעורר התעניינות ומודעות לעיצוב בתוך קהילת המעצבים ובקרב הקהל הרחב ולהציג רעיונות ונקודות מבט שונות של קבוצות הקשורות בעיצוב: מעצבים, יצרנים ,בעלי מלאכה מהנדסים וכמו כן צרכנים. אחת ההחלטות העקרוניות הייתה לארח תערוכות מתחלפות ולא תערוכת קבע , ולתפקד פחות כמוזיאון ויותר כמרכז מחקר ומחשבה, שבו הדברים נעשים בפועל. במהלך התכנון הקונספטואלי של הגלריה היה השוקולד אחד הנושאים הראשונים שעלו. תמונה ארוטית ענקית של פה מכוסה שוקולד, הייתה נקודת המוצא .


אריחי פורצלן דמויי שוקולד לבן ושחור (צ': Hidetoyo Sasaki)

מספר חודשים לפני הפתיחה הזמין Naoto Fukasawa קבוצה גדולה של מעצבים לסדנא בת יום. הדיון התרכז בקשר בין שוקולד לצרכנות. אחת היצירות אליהם הוביל היו פורטרטים בפורמט ענק של חקלאים , קוטפי קקאו. James Mollison הצלם, צילם תמונות יפות ומרגיעות, המשקפות את האירוניה המרה של התעשיה עתירת הממון, המייצרת מוצר מותרות, שכל אחד אוהב, כאשר העולם המתוק והשמח של השוקולד ניצב בניגוד עז לחקלאים, המגדלים אותו, שלעולם לא יהיו מסוגלים להרשות לעצמם ליהנות ממנו. ההתבוננות בפניהם של החקלאים יצרה את המטפורה וההיקש לעיצוב: משחר ההיסטוריה יצרו אנשים כלים, שאפיינו תקופות וכלים פונקציונאליים ואסתטיים. כיום זו מלאכתם של מעצבים, היוצרים כלים, שלעיתים הופכים להיות יוקרתיים ויקרים, ומיועדים מראש רק לבעלי היכולת.


שטקר שוקולד (צ': Hidetoyo Sasaki)


עיר שוקולד (צ': Hidetoyo Sasaki)

מסקנה זו אינה מבטלת את העובדה שגלריית 'DESIGN SIGHT 21-21' הוא מקום יוקרתי. אילו בחרו להציג בתערוכה הראשונה מבחר יצירות, המייצגות את ההצלחה יוצאת הדופן של העיצוב התעשייתי היפני , הייתה זו, בלי ספק, בחירה בטוחה. ההחלטה לבחור לתערוכה הקבוצתית הראשונה בנושא לא שיגרתי כמו "שוקולד", שמה את היוקרתיות מעט בפינה. המבחר הסופי של העבודות המקוריות בתערוכה, חלקן קטנות ומהוססות, ואחרות גדולות וחזקות, בונות תערוכה, היוצרת תחושה של משחק ושובבות, אך באופן מוזר גם מביכה. תערוכת "שוקולד" מדגימה את DESIGN SIGHT 21-21 , ואת השאלות בהם רוצים לדון בו "מה, בעצם, אנו המעצבים עושים? ומה אנו אמורים לעשות?" הנושא הנבחר, המוכר לכל אחד מאיתנו, משמש קרש קפיצה לעיצוב עם אג'נדה. התערוכה חובקת את כל המרחב הלשוני תרבותי וויזואלי הקשור לנושא.


כד שוקולד משתנה עטוף בשכבות של ניירות "כסף"
 (צ': Hidetoyo Sasaki)

Naoto Fukasawa וכ-30 יוצרים נוספים מתחום האומנות והעיצוב מציגים תפיסה מפתיעה, אשר מגיבה אסוציאטיבית לתענוג האסור ולטבע המר-מתוק שלו. התערוכה כוללת 70 עבודות, המציגות קשת רחבה של מדיות, הכוללת: מיצבים, וידאו, ציור צילום ופיסול. לא כולן עשויות שוקולד. גם חפצים דומים, או קשורים מעט לממתק ולאופיו נכללים בתערוכה. מיצב המראה את הצריכה השנתית של שוקולד לאדם בכל מדינה מציג במקום הראשון את שוויץ עם 11.3 קילו לשנה. טבעות זהב משובצות בנייר עטיפה מוזהב מעוך ומכווץ לכדור קטן מוצגות ליד דמויות עשויות מקלות דקים וארוכים מצופים שוקולד, (ממתק יפני פופולארי). חדר אמבטיה עשוי אריחי פורצלאן דמויי קוביות שוקולד לבן ושחור וסדרת פסלי מתכת של דני קרוון עם השם האופטימי "ירושלים עיר של שלום". ' Front', קבוצת עיצוב מצליחה של ארבע נשים משבדיה מציגה אגרטל משתנה עשוי שוקולד, המכוסה בחמש שכבות של עטיפות מתכת מודפסות, וכאשר מקלפים שיכבה אחת אגרטל אחר מופיע, והצורה הכללית משתנה.


כיסא שוקולד (צ': Hidetoyo Sasaki)


חלל התערוכה (צ': Hidetoyo Sasaki)

הממתקים הזולים שכולנו מכירים מהקיוסק, מותכים ומעוצבים מחדש לתוך משחקי מילים ויזואליים, ומוצגים כמו תכשיטים יקרים. במבט ראשוני התערוכה נראית מתוקה מידי, אך התעמקות נוספת מגלה מבחר עבודות מרענן, המשנה את הפרספקטיבה שלנו על היומיומי והמוכר. הבניין של Tadao Ando מיטיב לארח את התערוכה, ומוסיף לתחושת החקירה והגישוש, וכמו עטיפה של שוקולד נחשק, מעניין, ולא פחות חשוב, מהתוכן שלו.