בכל בית בישראל ניתן למצוא פינת אוכל, בין אם היא ממוקמת בחדר אינטימי נפרד ובין אם היא חלק מחלל ההסבה והאירוח בבית. עם פתיחת עונת החגים, שמביאה עימה שפע של ארוחות חג משפחתיות רבות משתתפים, מקבלת פינת האוכל תשומת לב מיוחדת.
פינת האוכל ובעיקר שולחן האוכל הם אלמנט מרכזי בבית, הן מבחינה פונקציונאלית והן מבחינה עיצובית כשניגשים לעצב את פינת האוכל יש להתייחס לעיצוב הכולל בבית, לגודל החלל המיועד ולמיקום פינת האירוח בתוכו.
בעיצוב פינת האוכל יש לבחון באיזה חלק של הבית היא ממוקמת. האם היא חלק מחלל גדול ופתוח, או לחלופין מדובר בחלל קטן שפינת האוכל היא הרהיט המרכזי בו. האם פינת האוכל ממוקמת בחדר שנעשה בו שימוש בכל יום או שזו פינה שמשמשת רק לאירוח ואירועים מיוחדים. הבחירה בחומרים, בקווים ובצבעים של פינת האוכל, תעשה כך שהעיצוב יתמוך בעיצוב הכולל בבית, וישתלב בו בהרמוניה.
הבחירה בחומרים תלויה באווירה שרוצים ליצור בבית מרווח ובחלל פתוח, נרצה ליצור אווירה אינטימית ומירכוז של פינת האוכל ולכן נבחר בחומרים חמים (למשל עץ). בחללים קטנים יותר בהם הנוכחות של פינת האוכל היא דומיננטית ומורגשת, נשתמש בחומרים בהירים (למשל זכוכית) כדי ליצור תחושת קלילות ושקיפות.
בנוסף חשוב לבחון מה סגנון האירוח של המשפחה. האם מדובר במשפחה שמארחת לעיתים קרובות, האם פינת האוכל משמשת רק לאירוח או גם לארוחות משפחתיות אינטימיות, האם יש לשלב גם בר משקאות בפינת האוכל, האם כלי האירוח מאוחסנים בפינת האוכל ויש צורך בשידת אחסון וכדומה.
הצרכים הפונקציונאליים הם אלו שיכתיבו, יותר מכל שיקול אחר, כיצד תראה פינת האוכל המטרה היא ליצור רהיט עיצובי וייחודי שגם ממלא בצורה אופטימאלית את הצרכים הפונקציונאליים של בני הבית. מניסיוני, אפשר בהחלט לעצב רהיט פונקציונאלי שיהיה גם רהיט בעל עיצוב אמנותי וייחודי.


הרהיטים
בנוסף להתייחסות לפינת האוכל כחלק מהחלל הביתי, יש דגש על ההתייחסות לריהוט פינת האוכל כמכלול המעוצב בסגנון ובקו תואמים. השולחן, הכיסאות, שידות האירוח והתאורה- כל אחד מהם הוא רהיט בפני עצמו, אך בין כולם יש חיבור עיצובי הרמוני. חשוב לראות כיצד כל הרהיטים בפינת האוכל מתחברים ומשלימים זה את זה ואינם מתנגשים. השאיפה היא ליצור שילוב של רהיטים, שהחיבור ביניהם יוצר יחידה אחת אני שואף ליצור דרך הבחירה העיצובית של הרהיטים, רהיט אחד שהוא 'פינת האוכל', רהיט שייראה וייתפס כיחידה הומוגנית אחידה והרמונית.

שולחן האוכל:
שולחן האוכל הוא הרהיט המרכזי בפינת האוכל והוא מכתיב האווירה בחלל זה חשוב לעצב אותו כך שיתאים גם לארוחות המשפחתיות מידי יום, וגם לארוחות חגיגיות רבות-משתתפים. בנוסף, כיוון שמדובר ברהיט דומיננטי, נקפיד לעצב אותו כך שיהיה בעל נוכחות ובעל אמירה אמנותית.
המגמה המובילה כיום בעיצוב שולחנות אוכל, כתחליף לראנרים ולמפות המוכרים, היא שילוב של האלמנט הקישוטי בתוך עיצוב השולחן. על ידי שילוב של אלמנטים עיצוביים-אמנותיים בגוף השולחן, הוא מהווה לא רק רהיט שימושי הכרחי, אלא גם פריט אמנותי המשתלב ומוסיף לעיצוב של הבית. במרכז השולחן אני נותן לעצמי חופש רב לעיצוב אמנותי-פיסולי שילוב של אלמנט אמנותי במרכז השולחן נותן תחושה של תנועה לרהיט, הופך אותו לקל ואוורירי יותר ומוסיף לו מימד אמנותי, מבלי להתנגש במימד הפונקציונאלי.



הרחבת השולחן:
שולחן האוכל משמש הן לארוחות משפחתיות רגילות והן לארוחות רבות-משתתפים. לפיכך יש ליצור שולחן בעל אפשרות הרחבה. ישנם כמה פתרונות להרחבת השולחן ופתרונות אלו ישפיעו על העיצוב של השולחן. הפתרון הקלאסי הוא פלטת הרחבה לשולחן. במקרה כזה, השולחן יהיה עשוי מחומר אטום, לרוב עץ, כך שלא יראו את החיבורים ואת מסילות ההרחבה בתחתית השולחן. פתרון נוסף הוא יצירת שולחן נוסף, קטן יותר באורכו משולחן האירוח, אך זהה לו בגובה, ברוחב ובעיצוב. שולחן זה יכול לשמש כשולחן אוכל משפחתי במטבח או במרפסת. וכשמארחים, מצרפים את שני השולחנות יחד. פתרון עיצובי כזה מעניק בנוסף לפתרון הפונקציונאלי גם היבט עיצובי שמאחד את החלל הביתי.

יחידת עזר לאירוח:
שידת האירוח היא יחידת עזר ההופכת את האירוח לנוח וקל יותר. בשידת האירוח יאוחסנו כל כלי האירוח, מסכו"ם ועד מפיות, כאשר הכל מרוכז במקום אחד שנמצא בקרבת שולחן האוכל. שידת האירוח נועדה להקל על המארח, כך שכל מה שהוא נדרש לו לפני ובמהלך האירוח יהיה זמין וקרוב, כדי שההכנה, ההגשה והפינוי יהיו קלים ומהירים והמארח יוכל לתת את מירב תשומת הלב לאורחיו. למיקום שידת האירוח השפעה רבה על עיצוב פינת האוכל, לכן חשוב לקבוע את מיקומה כבר בשלב תכנון החלל שידת האירוח צריכה להיות קרובה לשולחן האוכל, כדי שיהיה קל להעביר את הכלים ממנה אל שולחן האוכל, ויש לוודא שתהיה אליה נגישות קלה גם כשפינת האוכל מלאה בסועדים. תכנון יחידת העזר תלוי בדפוסי האירוח של המשפחה. משפחה שנוהגת לארח הרבה תאחסן בשידת האירוח מספר רב של כלים, משפחה דתית למשל, תצטרך מקום כפול בשידת האירוח- לסט כלים חלבי ולסט כלים בשרי, ויש מי שירצה להוסיף לשידת האירוח גם בר משקאות ומקרר.

כסאות:
בעיצוב כסאות פינת האוכל יש לקחת בחשבון את המראה הכללי של השולחן והכיסאות במבט מהצד ומלמעלה מכיוון שפינת האוכל משמשת לאירוח, יהיה בה מספר גבוה יחסית של כסאות. אך בשגרה היומית, מי שרואה את פינת האוכל הם אלו היושבים בסלון, שיראו את פינת האוכל מזווית נמוכה ולא מלמעלה. לפיכך יש לנסות ולצמצם את מספר הרגלים של הכיסאות כדי לא ליצור "יער של רגלים". זאת ניתן לעשות על ידי עיצוב של בסיס ריבועי לכיסאות במקום 4 רגלים, כדי להימנע מעומס ויזואלי.
בהתייחסות לכיסאות ממבט עילי, על השולחן והכיסאות להשתלב בצורה הרמונית וליצור איזון. אם מדובר בשולחן כבד, עשוי מחומרים אטומים כמו מתכת, הכיסאות יתנו איזון ויהיו קלילים יותר, עשויים מחומר קל, בהיר. אם מדובר בשולחן שקוף ואוורירי, נשלב בו כסאות בעלי מבנה צורני גושי, עם נפח ומשקל".
  

טיפ: מומלץ לא לשים כסאות בראש השולחן, כיוון שבכך אנו סוגרים את השולחן ואת החלל. מומלץ לשים את הכיסאות משני הצדדים הרחבים של השולחן, ולהשאיר את קצה השולחן פתוח כדי ליצור תחושה של אורך וקלילות.


תאורה:
התאורה היא חלק בלתי נפרד מעיצוב כל חלל הבחירה בתאורת פינת האוכל תלויה במה שאנו מעוניינים ליצור מבחינה עיצובית ופונקציונאלית. אם מדובר בחלל גדול ואנו רוצים ליצור תחושת אינטימיות, או שמדובר בפינת אוכל המצויה באותו חלל יחד עם סלון או מטבח ואנו רוצים ליצור פינה מובדלת, נשתמש בתאורה נמוכה הממוקמת מעל השולחן. תאורה נמוכה מושכת את העין אליה וכך אנו יוצרים אווירה מבודדת המוליכה את המתבונן אל השולחן בלבד. בנוסף, תאורה עלית ונמוכה שופכת אור ממוקד על השולחן והכיסאות בלבד ובכך מבודדת אותם משאר החלל הפתוח. אם מדובר בשולחן אוכל שאינו בשימוש במהלך השנה ואין רצון למשוך את תשומת הלב אליו, נשלב תאורה גבוהה ומפוזרת יותר שתשתלב בתאורה הכוללת בחלל.  


סטודיו יפרח בן-צבי
יפרח בן-צבי מעצב רהיטים המשלבים בין המימד הפונקציונאלי למימד הפיסולי-אמנותי. טביעת האצבע הייחודית בעבודותיו של יפרח בן-צבי, מובילה את הקו העיצובי והתפיסתי השזור בכל הפריטים שהוא מייצר. כל אחד מן הרהיטים בסטודיו מעוצב כפריט ייחודי עשוי מחומרים טבעיים כמו מתכת, עץ, זכוכית ואבן צפחה. בכל רהיט משלב יפרח בן-צבי חומרי גלם שונים המהווים ניגוד זה לזה ויוצרים תנועה וחיים בתוך פריט הריהוט.
סטודיו יפרח בן צבי הוקם בשנת 1995 על ידי האחים יפרח בן-צבי ודוד. העבודה על כל רהיט, החל משלב התכנון ועד שלב הייצור, מתאפיינת בהתאמה מלאה לצרכי הלקוח, תוך שימת דגש על איכות בלתי מתפשרת, הנדסת אנוש ועל נוחות השימוש בפריט.