Fürdő- és hálószoba

Global-Report
Fürdő- és hálószoba


Szokatlan, ám remek megoldással találkoztunk egy tihanyi, építészetében és berendezésében egyaránt kiváló házban, melynek gazdája merész gondolattalösszekötötte a lakás két intim helyiségét, a háló- és fürdőszobát.A másik, szemnek is kellemes látvány a mellékhelyiség kialakítása, ahol a csúcsdesign-hoz a tulajdonos leleményessége társult, s így alakult ki a fürdőhöz is hasonlatos összkép. 

A földszínek uralta helyiségekben a két fő burkolati megldás a mészkő és a simára vakolt, festett fal. A padlót és a kád szélét az éles szegélyeitől zúzógépben megfosztott, kisebb méretű, a függőleges felületeket pedig szabályosra vágott, nagyméretű, római travertini mészkőlapok borítják. A falak színe és koptatott festése szinte folytatja a kőburkolatokat. A kád nagy tömegét enyhe süllyesztéssel ellensúlyozták, míg a Villeroy és Boch mosdója mintegy "szárnyain" lebeg. Alatta a sima vonalú bútort praktikus kosarak egészítik ki, így biztosítva a megfelelő mennyiségű tárolóhelyet a fürdőszobában használatos kellékeknek.


 

A szerelem és a tisztálkodás helyszíne, a hálószoba és a fürdő tökéletesen egybe épült, s amint látjuk, az egybeolvadás mindkét helyiségnek jót tett. A két területet csupán némi szintkülönbség, s a burkolatok különbözősége választja el egymástól. A háló felől bepillantva a fürdőbe szép és igényes tárgyakon akad meg a szemünk. A fürdőrész bal oldalán pedig egy üvegfallal leválasztott, épített kabint láthatunk, melynek nagy átmérőjű zuhanyrózsája alatt akár egy kellemes, kiadós eső élményét is átérezhetjük. A természetközeliségről egyébként a kabin tetőablakai is gondoskodnak.

 
 

 

Saját kezűleg

A tükröt, a vécépapír- és törülközőtartót a ház ura készítette.A tükröt, a vécépapír- és törülközőtartót a ház ura készítette: az ecserin fellelt, kisméretű zsolnai csemplket belevéste, majd beragasztotta a fából készített és sötétbarnára pácolt keretekbe. Bár nem otthoni kivitelben készült, de igen praktikus a jól megformált, tojásdad alakú mosdó és vécécsésze, mely nem véletlenül kapta a Cinquecento - ötszáz - nevet, azzal ugyanis az Antonio Cettorio által tervezett szanitercsalád szokatlanul kicsi, ötszáz milliméteres alapméretére utaltak a gyártók.

 

Extra tipp

Az egyben és mégis külön illúzióját jól szolgálja a választófalként alkalmazott, sejtelmesen áttetsző, apró tükrökkel díszített függöny. Az indiai textilt saját anyagából varrt fülekkel rögzítették a mennyezetre szerelt rúdra. Fontos, hogy ezeket a füleket kellően méretesre készítsük, és sima felületű rudat válasszunk, különben a függöny elhúzása szinte lehetetlenné válik.

 


 

Cikk forrása