Gyerekkuckó

Global-Report
Gyerekkuckó


Azt, hogy a gyerekek mennyire jól érzik magukat egy-egy vidám színekkel élénkített szobában, jól tudjuk, ám sokszor nehezen tudjuk úgy eltalálni a berendezést, hogy az a kicsiknek is tetszetős legyen, de a felnőtek se érezzék a lakás egészét „vaddá" tevően tarkának a gyerekszobát.
Színesen szépen

Íme, egy (szerintünk) jó megoldás!

 


Tetőtérben

A tetőtér adottságait szinte a végletekig kihasználva készült ez a gyerekszoba.

Az ágynak ideális kuckó teremtődött az alacsony belmagaságú, ferde tetősík alatti részben, a mögötte álló beépített szekrény teteje is hasznosult polcként, sőt még a térben meghagyott szerkezeti elemek gerendáira is el lehet helyezni néhány apróságot.
Bútorjátékok

Ezek a gyerekszobába való berendezési tárgyak két funkciót töltenek be egyszerre: játékok és bútorok is. Az IKEA kínálatában szereplő darabok nemcsak ötletes és praktikus megoldásukkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem igényes szín- és formavilágukkal is.

A választékból néhány jellegzetes bútorjátékot mutatunk be.


Egyensúlyban

 

A 72 centiméter átmérőjű, 100 százalék poliészterből készült párna az apróságok egyensúlyérzékét fejleszti álló, ülő és fekvő helyzetben egyaránt. A „gyerekbiztos” cipzárral ellátott huzat levehető és mosható. A padlóburkolat megóvása érdekében az egyensúlyozó párna alsó keretének szélét puha műanyaggal fedték.Csúszni, mászni, hintázni

 

A 135x56 centiméteres padlóhinta mindkét oldala remek játékot kínál: a párnázott, homorú rész hinta, illetve hintaszék, ha pedig a domború fele kerül felülre, mászóka és alagút is lehet.

 


Macifotel

 

A 91x114 centiméteres maci már önmagában véve is kedvenc lehet, s minthogy valamennyi testrésze hajtogatható, a vízszintes heverőágytól az ülőfotelig bármilyen pozícióba állíthatjuk. A 100 százalékos poliészterből készült, 10 centiméter vastag macifotel békés biztonságérzetet sugall.

 

 


 

Cikk forrása