Miért jó a zuhanykabin?

Global-Report
Miért jó a zuhanykabin?


Egyre népszerűbbek a zuhanykabinok, s nem véletlenül: valóban sok előnyük van a káddal szemben. A következőkben összefoglaljuk a kabinok előnyeit és hátrányait, alkalmazási lehetőségeit. 

Előnyök


Kis helyigény


 

A kabinok olyan kis fürdőkben is kényelmes tisztálkodási lehetőséget nyújtanak, ahová kád csak nehezen lenne begyömöszölhető. Egy 120x80 cm-es területre például csak egy ülőkád fér be, viszont ugyanekkora hely elegendő egy kényelmes, kétszemélyes kabinnak. A helytakarékosságban a tolóajtós kabinok a bajnokok. Érdemes tudni, hogy zuhanytálcák- és kabinok is sokféle méretben kaphatók, a teljesség igénye nélkül néhány extra méret: 75x90, 80x90, 80x100, 90x120, 100x150.


Funkcionális

A legtöbb ember a kádat is csak zuhanyzásra használja – erre a célra pedig egyértelműen kényelmesebb megoldást kínál egy kabin: lapos az alja, alacsony a pereme, elég széles a kényelmes forgolódáshoz, nem fröcsköl széjjel a víz.


Esztétikus


 

Egy zuhanykabin kifejezetten dekoratív tud lenni – természetesen nem a barkácsáruházuk néhány tízezer forintos darabjaira gondolunk. A nagy üvegfelület, a csillogó profilok és zsanérok az egész fürdőszobát elegánsabbá varázsolják.


Extra funkciók


 

Kabinunkat sokféle extrával felszerelhetjük, melyek még kellemesebbé tehetik a zuhanyzást. Ez lehet akár egy nagyméretű, tányér-fejzuhany vagy lehajtható ülőke az idősebbeknek vagy a kényelemszeretőknek, de akár egy komplett fittnesz- és szórakoztatóközpont is, komplett masszázsrendszerrel, gőzzel, aroma- és fényterápiával, telefonnal, hi-fi-vel. A multifunkcionális luxuskabinok árcéduláján azonban rendszerint már hét számjegyű összeg látható, legalábbis a márkás termékek esetében – márpedig ebben a kategóriában „no name” kabint választani ugyancsak kockázatos vállalkozás.

 

 

Hátrányok


Egy funkciós


 

Ha muszáj, a kádban le lehet zuhanyozni – a kabinban azonban sosem fogunk fürödni. Illetve ez sem igaz, léteznek ugyanis magasított oldalú zuhanytálcák is, melyeket szükség esetén kicsiny ülőkádként használhatunk.


Magasabb ár


Egy márkás kabinból (tálcával együtt) a belépőmodellek ára is szézezer forint körül van, a szebb darabok pedig inkább 2-300 ezer forintnál kezdődnek, míg akrilkádból a hasonló kategóriában jócskán válogathatunk százezer forint alatti választékból.


Több takarítás

Egy kabin igen csúnyán mutat piszkosan – legalább hetente egyszer illik szépen megtisztogatni. Ennek elmulasztása egyébként az üveg vízlepergető felületére és a mozgó szerkezeti elemekre (zsanér, görgő) is rossz hatással járhat! Egy kabin kitakarítására érdemes 10-15 percet szánni, ami jóval több, mint amennyi idő alatt egy kádat kitörlünk.

 


 

Cikk forrása