Különleges színvilágú tapéták

Global-Report
Különleges színvilágú tapéták


Otthonunk falai életterünk keretei, ezért sokat számít, milyen anyag, textúra és szín jelenik meg rajtuk. Itt néhány különleges, igazán hangulatteremtő és domináns tapéta kerül bemutatásra.Rengeteg tapétatípust kínálnak a gyártók: matt- és selyemfényű, sima és textúrált, szolid pasztellszínű és merész narancsvörös - annyi féle-fajta, mint égen a csillag...


... S a teljes tanácstalanságra talán épp az

1. képünkön látható csillagos, stilizált éjszakai égboltot megjelenítő darab lesz a megoldás. Még csak nem is kényes: elég sok minden illik hozzá színben is, stílusban is, de amint a képen is látható, a színes, ötletes bútorok, kiegészítők illenek hozzá a leginkább, amelyek egy kicsit mesebeli- hatásúak csakúgy, mint hátterük. Ez a tapéta a legmegfelelőbb alap az „Ezeregyéjszaka” stílusú enteriőrök kialakítására.


2. Klasszikus és kissé keleties ez a tompa bordó, arannyal nyomott, selyemfényű tapéta. Igazán szép, jellegében szöges ellentéte az előző kettő, fiatalos típusnak. Elegáns, ugyanakkor intim teret teremt. Vigyázni is kell, hogy milyen bútorokkal rendezzük be az ezzel a tapétával kibélelt szobát: csak klasszikus vagy keleti bútorok illenek hozzá - akadhat persze egy-két speciális kivétel - s a színekkel is csínján kell bánni - a feketén, az aranyon és a tompa bordón kívül csak az ezzel (a bordóval) egy tónusú színek passzolnak hozzá.3. Ismét egy olyan darab, mely inkább megnyitja, mint lezárja a teret, hiszen égszínkék. Világos, mégis különleges színe valamint érdekes, vászonra vitt ecsetvonásokra emlékeztető textúrája miatt fiatalos, vidám hangulatú. Nem kényes: sokféle bútorral társítható. A legjobban azonban a nyers, natúr kiegészítőkkel, lenvásznakkal, bambuszokkal és rafiákkal mutat.


4.Legénylakások különlegessége lehet ez a fehér alapon barna csíkos tapéta. Gyenge idegzetűeknek nem ajánljuk. A barnás, fából, bőrből, esetleg vasból készült dolgokkal harmonizál a legjobban.


5. Egy nőies darab: finom pasztellszínek, lágy vonalak, elmosódott minta. Képünkön a levelek mellől hiányzó virág a fotel támláján jelenik meg.


 

Cikk forrása