Tüzes elegancia

Global-Report
Tüzes elegancia


Köztudomású, hogy egy enteriőr képét és atmoszféráját milyen erősen meghatározhatja egy kandalló, s természetesen nem csupán a tűz szépségének látványával, hanem saját építészeti stílusával, küllemével is. Ez a tradicionális fűtési mód egyáltalán nem idegen a mai lakberendezéstől, sőt, mint összeállításunkból kitetszik, nagyon is jól megfér vele, s gazdag eleme lehet a modern otthonoknak.
Casalta
Bastide

 

 

 

 

 


A kandallók formaválasztéka a paraszttűzhelyeket idézőtől a rusztikus, falusi modelleken és a polgárias konstrukciókon át egészen a hipermodern megjelenésig terjed. A francia Godin cég mindezekből bőven kínál azoknak, akik „az otthon melegét” sokra tartják, ám mi most kifejezetten a franciás eleganciával megtervezett modellek sorából válogattunk ki néhányat, közöttük egészen különleges megoldásokat is. Mégpedig azzal a meggyőződéssel, hogy a képeken szereplő darabok mindegyike dísze lehet akár a modern, akár a klasszikus stílust képviselő otthonoknak.

Tavera

St-Cyprien

Valdeblaur

 

 


 A térbe épített, öntöttvas elemekből felépített Limerle kandalló inox keretes tűzteret kapott. A gipszkarton kürtő természetesen különböző méretekben és formákban is elkészíthető.

Az úgynevezett negatív sarokba épített Casalta kandalló érdekessége, hogy oldalablakos változatban is készül, s így a benne lobogó tűz látványa a szoba más-más sarkaiból is élvezhető.

A negatív sarokra épített Bastide elnevezésű kandalló antikolt, mintegy a lángok optikai folytatásának örömét nyújtó, lakkozott fémburkolattal és hűs hangulatú, dupla inox kerettel készült.

Igazi extravagáns megoldás a nagy légteret igénylő, fekete acélborítású Tavera, amely több érdekességet rejt magában: térbe függesztett, egyben körbejárható is, s nyitott tűztere révén nemcsak a lángok látványában, hanem a parázsló fa illatában is örömünket lelhetjük.

A St-Cyprien különlegességét a szegecsekkel díszített, öntöttvas lapokból álló dekoráció adja, melyet azt körítő gránit előlap egészíti ki.

Speciális, íves formájával az elegancia csúcsa lehet a Valdeblaur elnevezésű, inox és üveg kombinációjából készült típus. Ezt a modellt elsősorban a modern enteriőrök kedvelői részesíthetik előnyben.


 

Cikk forrása