Topmodell

Global-Report
Topmodell


A bejárati ajtó a ház névjegye. Tükrözi a lakók ízlésről, funkcióról, kezelhetőségről, illetve biztonságról szóló elképzeléseit. A főbejárat az épület építészeti középpontja, továbbá a látvány meghatározó eleme.
 

A bejárati ajtó funkciójából fakadóan - mint a leggyakrabban használt és igénybevett nyílászáró - különösen nagy időjárási és használati próbatételnek van kitéve. A hőszigetelés, amely megtartja a házban kívánatos hőmérsékletet; a hangszigetelés, amely véd az utcáról beszűrődő zajok ellen; és az időjárás-állóság alapvető szempont egy minőségi ajtó kiválasztásánál.

 

A szigetelési funkciókat többkamrás, hőhíd mentes alumínium profilrendszer és körben futó gumitömítések garantálják a fenti szempontoknak eleget tévő TopConfort bejárati ajtóknál. Emellett a Hörmann alumínium bejárati ajtaja többpontos biztonsági zárral, erősített pántokkal és kiemelést gátló csapokkal gondoskodik a biztonságról.

 

Eddig a bejárati ajtók funkcionalitásáról beszéltünk, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez az az ajtó, amely jelentősen hozzájárul a ház homlokzati képéhez. Ma már egyre több háztulajdonosban felmerül az igény, hogy bejárati ajtaja harmonizáljon a garázskapuval és a házzal. Ennek az elvárásnak megfelelően a legnagyobb magyar garázskapu-forgalmazó széles választékú designkapu- és bejáratiajtó-sorozatot forgalmaz.

Ezen kapuk és ajtók jellegzetes jegyei a rozsdamentes szálcsiszolt vagy színesre lakkozott elemekből álló rátétek, valamint az ebbe beilleszthető üvegezések melyek segítségével a tulajdonos egyedivé teheti háza arculatát.

 

A design-elemek a bejárati ajtóhoz illő garázskapuk megjelenésében is tükröződnek, és együttesen egyedi, ugyanakkor harmonikus összképet alkotnak. A Hörmann Design sorozatában például hét különböző alapvariációt találunk, amelyeket a díszítések pozíciójának megválasztásával még egyedibbé lehet tenni.

A bejárati ajtók hőszigetelő üvegezése hasonló formájú, mint a kapuk szálcsiszolt, négyzetes díszrátéte, sőt elhelyezkedésük is egyezik a bejárati ajtón lévő üvegezéssel. A kapuk, a porszórt mellékajtók valamint a lakkozott bejárati ajtók összesen kilencféle variációban kaphatók.

Köszönjük a Hörmann Hungária Kft.-nek a cikk elkészítéséhez nyújott szakmai segítségét!

 
  
 
  


 

Cikk forrása