Hálószobából ötös

Global-Report
Hálószobából ötös


Azok számára, akik értékelik a világos, szabad, tágas tereket, az egyszerűséget, egészségmániásak, vagy azt szeretnék tudni, hogyan osszunk fel válaszfallal egy nem túl nagy szobát úgy, hogy ne keltse a zsúfoltság érzetét? Íme öt elképzelés arra hogyan alakítsuk ki hálószobánkat.
1. Egyszerű hálószoba

  

Rendszerint számos kisebb szoba mellett található, és csak egy ágy áll benne, hiszen ezt a helyiséget a vendégeknek nem mutatják meg. Egy ilyen tágas, világos hálószoba azonban gyönyörű szép tud lenni: itt mindenki nyugodtan fellélegezhet, pihen a test, megnyugszik a lélek. A bútor - egyszerű, nem magas, szinte elterül a padlón, amitől a szoba még tágasabbnak tűnik. Természetes anyagok, természetes színek, sok fehér, sok fa, banánrostból készült szőnyeg. Az ágyat fehér válaszfal határolja el a bambusznád polcocskától: ugyanolyan fából van a parketta is. A leválasztott részen a padló már más: itt, a pihenő helyen áll a priccs, amelyen kényelmesen meghúzódhatunk esténként egy könyvvel... A többi szoba talán leleményes, többfunkciós helyiség, rejtekhelyekkel, szertárakkal és pódiumokkal. Ez itt azonban - egyszerűen hálószoba.2. Kettő helyett egy

 

Azok számára, akik értékelik a világos, szabad, tágas lakást, íme egy jó tanács: egyesítsék a hálószobát a nappalival, két kisebb szobából alkossanak egy nagyot. Mondjanak le az összecsukható díványról, így erőt és időt takarítanak meg. A pompás modern ágy bármilyen szemlén bátran megállja a helyét. Egyebek mellett így helyreállíthatják a történelmi igazságot: hiszen korábban a hálószoba díszhelyiség volt. De az ágyat mégiscsak el kell különíteni. Jelen esetben ezt a feladatot a kétoldalú állvány tölti be. Az állvány feloszt, a teljesen egyforma burkolat pedig egyesít: a padló az egész szobában tölgyfadeszkából készült. Ha a díványt a nappaliba tolják, a vendégek számára is vethetnek ágyat. Nagyon érdekes az ablak kiképzése: faredőnyök vászonredőnnyel kombinálva. A redőnyök világosak, aranyszínűek, borús időben is nappali fényt, meleg árnyalatot kölcsönöznek a szobának. A sápadt lila díványpárnák kellemes kontrasztban állnak ezek sárga színével.

 

3. Amikor egészségesnek illik lenni

 

Úgy tűnik, mindig formában kell lennünk! Így hát összecsukható edzőszereket vásárolunk, ezek aztán valamilyen okból kifolyólag a szekrény alatt porosodnak (más variáns: az ágy alatt). Mi jelenti a kiutat? Normális sportsarkot létesíteni a házban. Ehhez garantáltan nincs szükség sok helyre: egyszerűen jelöljenek ki egy másfél méteres sávot az egyik szobában és helyezzenek el itt egyetlenegy sokfunkciós edzőszert plusz egy gyékényszőnyeget a padlón; egyébként minden „apróság” használható súlyzóként. Logikusan ezt a sarkot a hálóban kellene kialakítani. Pontosan meghatározva az „egészség övezetét”, elejét vehetik a sporteszközök szétszórásának az egész lakásban, ugyanakkor könnyebben kedvet kaphatnak edzeni. A sportsarok határa lehet szimbolikus, így nem kelti a zsúfoltság érzetét. A rácsos válaszfal - ha szükséges, nem csak funkcionális, de valami japán elemet is visz a lakásba. A plafontól padlóig érő rácsok sínen mozgathatók. A tér másféleképpen való elhatárolásának módozatai: helyi világítás a sportsarokban, különböző burkolatok.
 

4. Egyszerű felosztás

Hogyan osszunk fel válaszfallal egy nem túl nagy szobát úgy, hogy ne keltse a zsúfoltság érzetét? Az első titok - az áttetsző határ: a plafonról alácsüngő vászon ablakredőny elhatárol, de nem izolál. Második titok - az egységes színskála, fehér plusz narancs. De egyáltalán miért is választjuk szét a szobát? Mert ez a legegyszerűbb megoldása a „dolgozószoba a hálóban” problémának. Az ablakon komplex dekoráció: ablakredőny (a fénytől való védelemre) és áttetsző függöny (a szépségért). Az ablakredőny mintázata és az ágy fejrészének „rácsa” egymást hívogatja. Végtelenül kényelmes látvány a mozgatható talapzat a televízió alatt.5. Búvóhely az ágy fejénél

 

Hálószoba az álomnak! De hol őrizzük a tárgyakat? Tárolhatjuk őket a hálóban is, ha például rejtekhelyet létesítünk az ágy fejrészénél. Minél magasabb az ágytámla, annál több mindent lehet elrejteni mögötte. Ebben a hálóban az ágy fejrésze szinte két méter magas, mögötte rejtőzik az a jelenlegi falazat, ahová még befér egy görgős állvány. De azért a ruhásszekrénytől itt sikerült nem megválni. Kis ajtói szinte a fallal egyszínűek, és nem „tömik tele” a szobát - legalábbis vizuálisan. A számítógépes dolgozó saroknak is sikerült helyet szorítani. Ezt a vászonból varrt görgős védőernyő zárja el, ugyanez használatos ablakfüggöny helyett. Jó megoldás a hálóban - a fehér-sárga színskála: a szoba halványabb színezetű, így tágasabbnak tűnik. 


 

Cikk forrása