Álom a hetedik mennyországban

Global-Report
Álom a hetedik mennyországban


Jó hangulatra és kényelemre nem csak este van szükség. Hogyan tehetjük kellemesebbé és praktikusabbá a hálószobát, ha területe meglehetősen kicsi, nos, ezt a problémát megoldja a szalonnal vagy a dolgozószobával való egyesítése.
Az orvosok állítása szerint jóval kényelmesebb és kellemesebb fotelből vagy az ágyból nézni a tévét. Ebben a lakószobában és egyben hálószobában van ez is, az is. A televízió kerek, forgó állványra van helyezve. Az ágy fejrészeként a fa válaszfal szolgál, amelyik ráadásul az ablak előtt állva, megvédi az alvót a léghuzattól.


A hálószoba padlója nem túl drága ipari parkettel van befedve. Az ágy pedig egyszerűen megrendelésre készült. Alumínium hullámlemez az ágy fejrésze, és egyben válaszfal is, ami mögött rejtőzik a szekrény.


Ez alatt a leomló függöny alatt igazán mély álomba lehet merülni. Az ilyen baldachin kellemes közérzetet nyújt. Az alvót semmihez nem hasonlítható boldogság, biztonságérzet hatja át. A függöny tarka szövetből készült, egyszínű béléssel bélelve, és megfelelő méretű acélgyűrű segítségével van fölerősítve.
 

Zöld oázis

Érdemes vajon növényeket tartani a hálószobában? A designerek és az orvosok véleménye megoszlik ebben a témában. De ha meghallgatják javaslatainkat, és tiszteletben tartják a gondozás egyszerű szabályait, gyönyörű színes-virágos elrendezést lehet készíteni ott, ahol általában alszanak. A hálóban a legjobb olyan növényeket tartani, amelyek nem igényelnek bőséges öntözést. Ha a virágcserépben levő föld túlságosan nedves, penészgombák jelenhetnek meg, amelyek néhány fajta allergia kiváltói. A virágok éles, átható illata, például a jácinté és a jázminé inkább felkavarja az álmunkat, mintsem álomba ringat. De a természetet mégsem kell kizárni a lakásból. Kitűnően fogják érezni magukat a pálmafa, fikusz, babérfa, illetve nem nagy kaktuszok vagy egy ausztrál gumifa társaságában.

Hogyan lehet a hálószobában kötetlen hangulatot teremteni? Tegyék az ágyat a kert közepébe. A növények a nyugalom és a jólét érzését adják. A zöld színű lepedő és párnahuzat, padló, mozaikburkolat és a függöny alatti ágynemű nyaralói légkört teremtenek. Meglehet, legújabb álmukban majd lugasban és susogó levelű erdőben fognak sétálni.

 


Cikk forrása