לעצב זהות

גילי כהן לב, צילום: דודי ארדון בית & נוי
שילוב הקובייה

שילוב הקובייה


אדריכלית הפנים מיכל האן העניקה לבית ברמת השרון ממד של עיצוב אישי המבדל אותו מבתי סביבתו



תוך ביצוע שינויים אפשריים במסגרת מוכתבת מראש ומיצוי המקסימום מהקיים, הלבישה אדריכלית הפנים מיכל האן את חללו הסטנדרטי של בית דו משפחתי בהוד השרון במראה עכשווי, בידלה אותו מהזהות השכונתית והעניקה לו ממד של עיצוב אישי




מבט מהכניסה לעבר פנים החלל מעניק עניין מפתיע שיוצרת קובייה גדולה צבועה באדום מבריק. שילוב הקובייה באזור זה של קדמת החלל מגדיר בו מבואת כניסה, ואף מצניע את המטבח המצוי מאחוריה. מדף קונזולי בלבן מבריק שתלוי על הקובייה ומלווה אותה לכל אורכה, מהווה אלמנט דקורטיבי ופונקציונאלי כאחד: בהיותו סמוך לכניסה ומשולב עם מגירות אחסון הוא משמש להנחת חפצים כמפתחות, דברי דואר וכד'. כאשר השילוב של גונו הלבן על רקע הברק האדום עם תאורה עילית שמפיצה עליו אור יוצר מראה רב רושם.

ליצור עניין בתוך מסגרת קיימת ומוכתבת מראש, הייתה המשימה שעמדה בפני אדריכלית הפנים מיכל האן בעת תכנון הבית הדו משפחתי בהוד השרון. חלל הפנים של הבית, השוכן בשכונת בתים דו משפחתיים זהים, היה סטנדרטי למדי, ודייריו, שפנו להאן בשלב היותו על הנייר, ביקשו לשוות לו עניין שונה וממד של עיצוב אישי.

במסגרת זו, לצד הדקורציה, נדרשה האן להתחשב באילוצים מבניים מסוימים של המתאר המקורי, כמו גם בעובדה שהבית אמור לשרת בנוחות משפחה עם שלושה ילדים המטפחת באהבה גם כלב ושני חתולים. כמו את כל הפרויקטים שהיא מתכננת, כך גם את פרויקט תכנון הבית בהוד השרון ביצעה האן בשיתוף פעולה מלא עם בעלה, הדר, אדריכל פנים  שפנה לעסוק בצד הפיזי של תחום העיצוב, ובסטודיו-נגריה שבבעלותו, Han's במושב רינתיה, הוא מבצע עבודות נגרות עם ערך מוסף של מעצב פנים


.
בצדה הפונה למטבח מאכלסת הקובייה בתוכה את המקרר ואף משמשת מסגרת לארונות גבוהים, כאשר בתוך ככך היא יוצרת איזון ויזואלי עם יחידות המטבח האחרות שתוכננו בקו אופקי, נמוך ונקי, וגונה האדום משתלב בהרמוניה עם גוני האפור שנבחרו עבורן - אפור גרפיט ואפור כהה בצביעת תנור. מדף קונזולי ומטבח: הדר האן, סטודיו "Han's"

היות ומדובר בחלל מוכתב, הרעיון התכנוני נועד למצות את המקסימום מהקיים: ליצור זרימת חלל נוחה שתתאים לחיי המשפחה ולצרכיה, ולהלביש את הבית במראה עכשווי ומסוגנן.  לריצוף נבחרו אריחי גרניט פורצלן גדולים בגון אפור והקירות נצבעו בלבן עם ניואנס אפור כשהמסגרת המאופקת הינה חלק בלתי נפרד מכוונה ליצור עיצוב נקי הנשען על צבעוניות סולידית בעיקרה, שבתוכה, במינון מדוד, שיבצה האן נגיעות צבע עזות.

בקומה העליונה של הבית הדו קומתי שוכנים חדרי הילדים וההורים, ובקומת הקרקע, בה בוצע חלק ארי של התכנון-עיצוב, האזורים הציבוריים. את חללה של קומה זו הפכה האן למרחב פתוח ומרווח, ובמקביל יצרה בו היררכיה של אזורים, אשר במבט מהכניסה מעניקה תחושת זרימה ושכבתיות מסוימת


.
דלפק אכילה לארוחות קלות ממוקם סמוך ליציאה מהמטבח, כשהוא כמו מגדיר "אזור אוכל", הכולל גם פינת אוכל "תקנית" הממוקמת אחריו. לדלפק העשוי עץ וונגה כהה הותאמו כיסאות בר לבנים וגוף תאורה דקורטיבי המשתלשל מעליו משלים את מראהו כאזור עצמאי במרחב החלל. גוף תאורה: "אולטרה", כיסאות בר: "הביטאט".

המטבח, הממוקם סמוך לדלת הבית ואשר במקור היה קטן וסגור, הוצנע באורח יצירתי מאחורי קובייה דו צדדית גדולה שבגונה האדום מבריק יוצרת עניין מפתיע מיד עם הכניסה פנימה. במיקומה, המתחיל סמוך לדלת, היא מגדירה אזור מבואה, כשרהיט קונזולי צר שתלוי- מלווה אותה לכל אורכה מהווה אלמנט פונקציונלי לאחסון והנחה של חפצים יומיומים דוגמת מפתחות, דברי דואר וכד'. בצבעו הלבן בוהק שבולט על רקע הברק האדום של הקובייה, המראה המתקבל הוא רב רושם, ואת הממד המסוגנן משלימים פריטי נוי מוקפדים שמוצבים עליו.

מעברה השני, בתוך חלל המטבח, מהווה הקובייה יחידה המאכלסת בתוכה את המקרר, מזווה, ומשמשת מסגרת ליחידות אחסון גבוהות. ריכוז הפונקציות הגבוהות בתוך מסגרת הקובייה אפשר לתכנן את יחידות המטבח האחרות תוך שמירה על קו אופקי נמוך ונקי לעין, וצבעוניותן המשלבת שני גווני אפור במרקם מבריק של צביעה בתנור- גרפיט כהה ואפור בהיר, משתלבת בהרמוניה עם גונה האדום של הקובייה.

משני עבריה מגדירה הקובייה פתחים- האחד, כאמור, סמוך לאזור הכניסה, והשני על קו התפר עם חלל המגורים. אזור זה מכונה עי האן אזור אוכל, והוא כולל שני מוקדים: דלפק גבוה שמשמש לארוחות קלות ביציאה מהמטבח, ופינת אוכל לצורכי אירוח כמו בהמשך אליו, מעברו השני


.
חלל המגורים בעיצוב אוורירי ומוקפד, ללא עומס פריטים שעלול להכביד על המראה. בתוך צבעוניות מאופקת בולט בנוכחותו שולחן קפה באדום מבריק בעל שטח עליון מסתובב, כאזכור ותשובה לקובייה האדומה שבכניסה, ויחידת הבידור הלבנה תואמת בגונה לשולחן האוכל המצוי באותו מרחב. את המראה המינימליסטי משלימים סטולים מעניינים בעיצוב מעוגל וגבוה, שטיח עשיר במרקם פיסות עור, ומוקדי תאורה שניצבים על המשטח המשולב במערכת הישיבה המרופדת עור. מאחורי מערכת הישיבה ניתן להבחין בגרם המדרגות המוביל לקומה השנייה, ונוכחותו תורמת ממד נוסף של פתיחות לחלל אוורירי. מערכת ישיבה, סטולים ושולחן קפה: "טיטאן", גופי תאורה עגולים ושטיח "Wind &Water", יחידת בידור: הדר האן, סטודיו "Han's", גופי תאורה קבועי קיר ומרכזי: "אולטרה".


במרכז הפינה, הפונה אל הגינה האחורית ומאופיינת בעיצוב אוורירי, ניצב שולחן אוכל צבוע בלבן מבריק כמו המדף הקונזולי, הכיסאות סביבו עשויים נירוסטה עם מושב מרופד בסוג של ויניל בגון זהוב מתכתי, והחלונות הגדולים המקיפים אותה תוכננו עם אדנים פנימיים רחבים עליהם נתלו מסכים לבנים המעניקים פרטיות מחד, ומחדירים אור יום נעים מאידך.

חלקו השני של החלל, משמאל לפינת האוכל, הוא אזור משפחה/אירוח, שחזותו מגלם היטב את נוסחת העיצוב- אוורירי, ללא עומס של פריטי ריהוט, וגוונים מאופקים עם נגיעת צבע עז. מערכת הישיבה הפינתית מרופדת בעור, בגלל החיות כפי שמסבירה האן, ועיצובה משלב מגש פינתי נוח, הניתן להסרה כאשר יש צורך במקום ישיבה נוסף.

שטיח תלת ממדי עשיר ושני סטולים גבוהים תואמים בגונם לצבעוניות המאופקת יוצקים למראה עניין מסוגנן ללא הכבדה עליו, ושולחן קפה עגול מעניק כתם צבע דרמטי כמו גם תשובה לקובייה שבכניסה- צבוע באדום עז מבריק ובעל משטח עליון מסתובב בסגנון לייזי סוזי.

 יחידת הבידור הצמודה לקיר מאופיינת בקווים נקיים, ובגונה הלבן היא חוברת לשולחן האוכל המצוי באותו מרחב ומשמרת את החזות הנקייה. תאורת החלל, כמו תאורת הבית כולו, מתקבלת מגופים מינימליסטיים, עם מינון מדוד של גופים דקורטיביים שמוקמו באזורים מתבקשים או נבחרים, דוגמת מוקדי אור חינניים הניצבים כאן על פריטי הריהוט ונוסכים אווירה נעימה

.
יחידת השינה שעברה מהפך עם ביטול חדר הארונות המקורי והרחבת חדר רחצה, ומחדר סטנדרטי עתיר קירות הפכה לחלל מרווח, שגווניו המאופקים ועיצובו המוקפד מדברים בשפת הבית: מיטה מרופדת עם מגשי הנחה צדדיים ופריטי טקסטיל הנוסכים רכות, דוגמת כיסוי מיטה עשיר מפרווה ושטיח בעל נפח. מיטה: "טיטאן", כיסוי מיטה: "רנבי", שטיח: "Wind & Water".

אזור אחר לו ניתן דגש במסגרת התכנון-עיצוב הוא יחידת ההורים, אשר בתכנון המקורי הייתה חלל עתיר קירות בשל הפונקציות שנכללו בשטחה- חדר ארונות קטנטן וחדר רחצה לא גדול. בעודה על הנייר הגדירה בה האן חלוקה אחרת, אשר שיוותה לחלל הסטנדרטי מראה מרווח ורחב ידיים: שטחו של חדר הארונות צורף לחלל החדר תוך יצירת אזור ארונות פתוח המשמר זרימה אוורירית, ושטחו של חדר הרחצה הורחב לכדי חלל נוח ומפנק, מצויד באמבט גדול במיוחד.

בקוויו האופקיים ובצבעוניותו המתונה מהווה חלל היחידה שבקומה העליונה המשך ישיר לשפת הקומה התחתונה, וכמוה מאופיין בתשומת לב לפונקציונליות ולמראה מוקפד עד אחרון הפרטים.

כך, למשל, המיטה הגדולה והמרופדת מצוידת במשטחי הנחה צדדיים ונוחים, פריטי טקסטיל ככיסוי פרוות, כריות ושטיח מעניקים רכות וטאצ' מסוגנן, וחדר הרחצה מאובזר למשעי עם יחידת ארון עשויה עץ וונגה, כיור בהנחה עליונה וחיפוי קיר בחיתוך דמוי לבנים שבתוכו נפערו גומחות.

הפרטים הקטנים הם שנותנים את התמונה הסופית אומרת האן, שאכן, תוך הקפדה על נוחות פונקציונליתהלבישה את הבית במראה עדכני ומעוצב, המשמר רצף הרמוני לצד עניין יצירתי, ובכל מקרה שונה בתכלית מהחזות הסטנדרטית של תכנונו המקורי



חדר הרחצה של ההורים הורחב לכדי חלל מפנק שצויד באמבט גדול במיוחד. חיפוי הקיר נעשה באריחים זהים לאריחי הריצוף אך בחיתוך דמוי לבנים, ובתוכו תוכננו גומחות. יחידת הכיור עשויה עץ וונגה כהה ועליה כיור מסוגנן בהנחה עליונה. אביזרים סניטריים: "העוגן".

לכתבה המלאה במקור



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה