Belux osvetljenje

Global-Report
Belux osvetljenje


BELUX je kompanija koja razvija i proizvodi lampe i sisteme za osvetljenje, i odnosi se prema svetlu kao fundamentalnom elementu prostornog dizajna.                                              AURA  & ALLROUND


 
                                                                              Dizajn: Hannes Wettstein

Kao dopunu optimalnog direktnog svetla, AURA daje indirektnu svetlost koja čini blistavim zidove ili plafon iza lampe. AURA dolazi sa dodatnim filterima u boji uz pomoć kojih možete promeniti dizajn emocija u vašoj prostoriji. Filteri daju zidu ili plafonu iza lampe predivan dodir u boji. Arhitektonski, ukoliko osvetlite sobu sa AUROM, dobićete prostoriju u kojoj ćete se osećati spokojno. Lampa dolazi u kompletu sa gumenim prstenovima koji je štite od prašine i vode.
ALLROUND je stojeća lampa za kancelariju ili kućni delokrug koja čuva energiju i smanjuje troškove. Koristeći samo 168 vati, ALLROUND daje više svetlosti nego halogena lampa od 800 vati. Indirektno, generalno svetlo se distibuira po plafonu i zidovima. Direktan deo svetlosti se proteže preko optičkih frenel sočiva i donosi silazno za čitanje ili rad. Aluminijumski abažur obezbeđuje svetlost bez zaslepljenja.

                                                   CLOUD & FOCUS


 
                               Dizajn: Frank O. Gehry                                                              Dizajn: Schwarz Späth

Bliskom saradnjom sa kompanijom BELUX, Frank O. Gehry je, po prvi put, dizajnirao kolekciju lampi za serijsku proizvodnju. Samo ime – CLOUD – budi poetsku prirodu ovih kreacija, koje, kako kaže njihov creator, treba da prenose osećaj slobode i ekscentričnosti. Lampe su dostupne u različitim veličinama i modelima, kao što su viseća, stojeća, za podna i stona lampa.
Viseća lampa FOKUS kombinuje inovativnu tehnologiju osvetljenja sa naprednim dizajnom. Precizni reflektor fokusira glavne delove brilijantnog halogenog osvetljenja kroz mali otvor aluminijumskog omota. Zbog prostranog ugla isijavanja, čak i velike površine stolova su oslobođene zasenjivanja.

                                               ONE BY ONE & OPTIC


 

                               Design: Steve Lechot                                                                 Design: Martin Huwiler

Karakteristično jednostavna forma koja se nameće, lampa ONE BY ONE  podseća na skulpturu. Rezultat je svetlost beskrajnih varijacija. Mnogo pažnje je posvećeno materijalu koji se koristio za slojeve. Odličan je jer se ne cepa, dugotrajan je i nezapaljiv. Zato je lampu ONE BY ONE lako čistiti u poređenju sa tradicionalnim papirnim lampama, zaista je dugotrajnog veka.
Viseća lampa OPTIC predstavlja lebdeće oličenje ideje o dirigovanoj svetlosti. Iznad stola se otvara elegantno, precizno frenel sočivo dijametra od 42 cm, koje se niše samo na tankom gajtanu. Svetlosni izvor – nezslepljujuća nisko-voltažna halogena lampa – je na tavanici o osvetljava sočiva, koja obezbeđuju široko rasprostranjenu svetlost.
Zaključak - Belux kompanija nas je svakako uverila da se prema osvetljenju odnosi kao prema fundamentalnom elementu prostornog dizajna.