Obojite dom u jesenje boje!

Press
Obojite dom u jesenje boje!


Najjači doživljaj jeseni u kući postiže se kroz šaroliku paletu boja, u rasponu od zelene, žute, crvene, narandžaste do nijansi smeđe boje

Raskošne boje jeseni idealne su za uređenje enterijera. Jesenji ugođaj u domu, naglašen primenom tipičnih boja i plodova, ispuniće ga toplinom i smirenošću, a i poboljšaće vam raspoloženje.

Drvo kao deo enterijera

Istinski ljubitelji jesenjeg ugođaja obavezno će uneti elemente i motive drveta u enterijer. Nijanse smeđih boja izvrsno će se uklopiti s ostalim bojama jeseni, prisutnih kroz tkanine, dekorativne detalje, tepihe ili boje zidova. Drveni nameštaj stvara topao i prijatan ambijent, a uvek je u trendu. Romantični jesenji ugođaj naglasićete i detaljima s rustičnim elementima.

Najjači doživljaj jeseni postiže se kroz šaroliku paletu boja, u rasponu od zelene, žute, crvene, narandžaste do nijansi smeđe boje. Budući da se jesenje boje međusobno dopunjuju, šarolika paleta ne izaziva haos, već sklad koji je prijatan oku. Najjednostavniji način za postizanje jesenjeg opuštajućeg ugođaja je dekorisanje doma plodovima jeseni, poput kestena, kukuruza, žirova, bundeva, kao i aranžmanima od suvog granja i raznobojnog lišća. Tim dekoracijama mogu da se ukrase gotovo sve prostorije, od kuhinje, dnevnog boravka sve do spavaće sobe i predsoblja.

Što se tiče detalja, dekorativni predmeti i slike s motivima jeseni idealno će se uklopiti u ulazni prostor vašeg doma, dnevni boravak ili trpezariju. Takođe, željeni ugođaj možete da naglasite i pravilnim odabirom tkanina. One moraju da budu meke i prijatne na dodir i obavezno u paleti jesenjih boja.

Prekrivači za sedeće garniture, presvlake za stolice i ukrasni jastučići s diskretnim biljnim motivima od dekorativnih štofova ili baršunastih tkanina biće pravi odabir za stvaranje jesenjeg ugođaja u domu. Zavese treba da budu lagane, providne i u bojama jeseni, a utisak će se upotpuniti dekorativnim zastorima od gustih i teških materijala. Oni svakako treba da budu u tamnijoj i naglašenijoj nijansi, koja će biti usklađena s ostalim dekorativnim tkaninama u prostoru.

Dekoraciju dečje sobe prepustite mališanima. Njima će celi proces, od sakupljanja jesenjih plodova do izrađivanja sopstvenih dekoracija za sobu, biti poseban doživljaj o kome će još dugo pričati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak