אחרי שעמלנו קשות בקיץ האחרון וטיפחנו בחצר תפאורה טבעית למשעי, הגיע דצמבר נטול הגשמים ונתן לנו סיבות טובות לחשוש. תוסיפו לזה את הצורך לחסוך כל טיפה, ותבינו למה חשוב לבחור צמחייה רעננה וחסכונית במים.
"צמחים שחוסכים מים אינם בהכרח מדבריים וחסרי חן", טוען עומרי כהן מבעלי חברת "הברוש - גינון ופיתוח". "כמובן שפרט לשתילים הנכונים, חשוב לשים לב להשקיה יעילה: מערכת ההשקיה לרוב ממוחשבת; חשוב לשים לב מתי לא יורד גשם ולהפעיל אותה באופן ידני. גם בעונה ללא גשמים, יש להמשיך ולהשקות את הגינה באופן סדיר".

"הצמחים החסכניים התרגלו למשטר מים מצומצם", מסבירה האגרונומית ציפי סלונר מ"משתלת סלונר" בסתריה. ביניהם ניתן למצוא גם צמחי תבלין ותועלת או צמחים נאים ביותר בעלי תפרחת יפה כגון: קאספליניה פוליצרימה, פיגם מצוי (רוטה), פרח נר לילה ורוד, אלוורה, פרובסקייה "בלו ספייר" ועוד. חשוב לזכור כי גם צמחים חסכני מים זקוקים להשקיה מסודרת בתקופת הגידול הראשונה.

מתפשט בגינה, נכנס בחורף לתרדמה ומתחדש באביב. נר הלילה ורוד
צילום׃  לירון סלונר

קאספליניה יפהפיה, מישהו? 

בין הצמחים החסכניים ניתן למצוא כאלה המתהדרים בפריחות מדהימות:

בוגנווילה: צמח בעל פרחים שמוצאו בדרום אמריקה. ייחודו של הצמח הוא בשלל הגוונים בהם הוא מופיע - לבן, גוונים שונים של אדום וורוד, וכן סגול וכחול.

אגפנתוס: צמח רב-שנתי ממוצא דרום-אפריקאי בעל עלים סרגליים ירוקים כל השנה ותפרחת בצבע כחול ולבן בראשית הקיץ.

פיגם מצוי (רוטה): שיח רב שנתי המגיע לגובה של 50-100 ס"מ, בעל פריחה צהובה בתפרחות דמויות סוכך באביב. בעדות ישראל רבות משמש הפיגם כמגרש שדים ורוחות וכמביא ברכה לבית ולשכניו. חוץ מזה, שמן הפיגם לריפוי מחלות רבות, לדוגמה - להקלה על כאבי פרקים, כאבי אוזניים, קומפרס לחזה בעת הצטננות ועוד.

צמח רב שנתי, שצורך מעט מים, ויש לו פריחה כחולה מהממת. עדעד קנרי
צילום׃  דניאל ונטורה