Detalji koji čine dom

Net.hr
Detalji koji čine dom


Dom sa stilom moguće je imati i bez obilaženja dućana u potrazi za chic sitnicama koje će podignuti atmosferu u nekoj prostoriji. Trebate tek malo mašte i vremena.Odabir boja za zidove
Prije nego odlučite promijeniti boju zidova, zanemarite uvriježeno mišljenje kako svijetla boja otvara, a tamnija zatvara prostor. Ove su dvije tvrdnje doduše točne, no nikako nemojte krenuti od te postavke, jer ćete na samom startu odrediti smjer koji neće nužno biti odraz vaše osobnosti i lifestylea. A upravo personalizacija čini interijer posebnim, stoga neka i boje u vašem domu budu odraz vašeg karaktera. Jedini must je svijetla boja stropova – sve drugo je dopušteno!

Ogledalo u kupaonici


Umjesto dosadnih kupaonskih blokova, posebice u manjim kupaonicama gdje i nema mjesta za glomazne kupaonske elemente, te klasičnog ogledala na zid možete postaviti i starinski okvir za slike (prethodno uređen, zaštićen vodootpornim lakom) u koji ste umetnuli ogledalo. Djeluje romantično, nesvakidašnje, a i služi svrsi.

Kutije za cipele


Kupujete li cipele, svakako zamolite prodavačicu da vam ih ostavi u kutiji. Uz malo vremena i truda od njih možete napraviti prekrasne kutije za pohranjivanje najrazličitijih stvari, ovisno o vašim željama. Na ovom mjestu ćemo vam pokazati kako od kutija napraviti – gotovo sve!

Limene konzerve


Ne bacajte limene konzerve nakon što iskoristite njihov sadržaj. Potrudite se oko otvaranja kako bi vam ostao fini rub i jednostavno ih pospremite kako biste ih vrlo maštovito iskoristili za držače olovaka, kistova za make-up, kao ukrasne teglice u koje ćete zasaditi začinsko bilje, a na ovim stranicama ćete naučiti kako!

Raspareni set šalica


Odlučili ste kupiti novi servis za kavu jer se vremenom stari polupao ili oštetio – ne odričite se onih dviju preostalih šalica s tanjurićima! Za nekoliko tjedana na tržnicama ćete moći kupiti prve sadnice jaglaca, ljubičica ili zumbula. Izvadite sadnicu zajedno sa zemljom pa sve skupa preselite u svoju šalicu. Radi li se o jednobojnom servisu, omotajte šalicu satenskom vrpcom u boji cvijeta.Izvor