ענף מכונות הקפה הביתיות כולל 3 תצורות עיקריות של קפה: פולי קפה טחונים (עם או בלי מטחנה מובנית במכונה), פודים וקפסולות.

ההבדל העיקרי בין פודים העשויים מנייר פילטר, לקפסולות העשויות אלומיניום או פלסטיק, הוא שהקפסולות מתאימות למכונות ייחודיות המפיקות קפה רק בדרך זו. אלו הן מכונות אוטומטיות, אשר בעבור הפעולה הפשוטה של הכנסת הקפסולה ולחיצה על כפתור - תתקבל כוס קפה.

הקפסולות מגיעות בשורה של טעמים ומידות חוזק, גם בגרסה ללא קפאין, ומבטיחות למשתמש לקבל את ספל הקפה המוכר מבלי להתחכם, להתאמץ או ללכלך את עמדת הקפה. בשל אופיין, מכונות אלה משמשות גם במקומות עבודה, אולם מחיר הקפסולות, כ-2 שקלים ליחידה (מחיר כפול לערך לעומת קפה המופק מתערובות שנרכשות עצמאית), מייעד אותם למשרדים קטנים או ללשכות.


אופיר פרימר, מבעלי מועדון הקפה, מסביר: "הקונספט הזה נולד מהצורך להכין קפה אופטימלי, המכיל בדיוק את הכמות הנכונה של האבקה, שיהיה דחוס בלחץ הנכון, בחליטה מדויקת, בטמפרטורה הרצויה (87-92 מעלות) ובמהירות. פונקציה כזו ניתן לקבל רק במכונות אוטומטיות לחלוטין שבהן נכללות גם מכונות הקפסולות".

לצד היתרונות של הפרמטרים הטכניים וההתעסקות המינימלית, נציין גם את אחסון הקפה לטווח ארוך, ללא דאגה להתחמצנות או חוסר טריות. "צריך לזכור, שלטוב ולרע מתקבלת בכל פעם אותה כוס קפה. כך שמי שרוצה לגוון או לשלוט בתהליך כחלק מהחוויה - לא ימצא את מבוקשו במכונות מהסוג הזה", מוסיף פרימר.

הנישה הצרה למדי של מכונות הקפה האלה, נשלטת בעיקר על-ידי המכונות של נספרסו ולוואצה. "גלובס" השווה בין שני דגמים של שני המותגים, בהיבט של השימוש במכונה וכן של טעמי הקפסולות - באמצעות פאנל טועמים מומחים שהכתיר את קפסולות הריסטרטו של נספרסו כמנצחות במבחן (ראה בוקסה).

בשורה התחתונה, שתי המכונות שונות במהותן - החל מעיצובן ועד לקפסולות. שתיהן טובות ושתיהן נעימות לשימוש, אולם בין השתיים שנבדקו העדפנו את דגם ה-C-190 של נספרסו גם במובן של ידידותיות למשתמש, הנדסת אנוש תוך הקפדה על הדברים הקטנים והגדולים, ובבחינת עלותה שנמוכה ביותר מחצי ממחיר דגם הגולד מטינה של לוואצה שנשלח לבדיקה - כ-2,100 שקל לעומת כ-4,600 שקל.