Uskršnje dekoriranje doma

Moda.hr
Uskršnje dekoriranje doma


Blagdansko - proljetni ugođaj, oraspoložit će sve ukućane kao i goste koje očekujete!

Uskršnji blagdani, popraćeni toplim travanjskim vremenom i proljetnim ugođajem, bit će još ljepši ukoliko prigodno dekorirate vlastiti dom. Mnogo je razloga za veselje prigodom nadolazećih uskršnjih blagdana.

Religiozno značenje Uskrsa, okupljanje obitelji i prijatelja kao i školski praznici, koji se nadovezuju na blagdane, unose već sada radost u mnoge obitelji.

Dobro raspoloženje potrebno je unijeti i u okruženje vlastitog doma kako bi ugođaj bio kompletan. Prigodnim dekoracijama unijet ćete svježinu u prostor, a blagdansko ozračje naglasit ćete tradicionalnim, ali i inovativnim uskršnjim dekoracijama.

Pisanice su obavezan element uskršnjih dekoracija.

Kao ukras uskršnjeg drvca ili nezaobilazna dekoracija stola, pružaju snažan blagdanski ugođaj i predstavljaju tradicionalnu dekoraciju. Metode izrade maštovitih pisanica su vrlo različite, a krajnji rezultati toliko zadivljujući da one predstavljaju prava mala umjetnička djela kućne radinosti.
Ornamenti pisanica najčešće su povezani s tradicijom kraja iz koga potječu, no motivi mogu biti vrlo raznovrsni - od tradicionalnih do apstraktnih, biljnih ili jednostavno koloriranih.

Pisanice u jestivom ili isključivo dekorativnom obliku, važan su element uskršnjeg dekoriranja, a osobita radost djeci koja rado sudjeluju u njihovoj izradi.Uskrs i pisanice usko su povezani, pa je sasvim razumljivo da su i ove godine najvažniji dekorativni element kreiranja blagdanskog ugođaja. Uskršnja drvca, s različitim visećim dekoracijama ili potpuno bez njih, unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja.
Dekorativna drvca su simbolično predstavljena većim ili manjim granama čija se dimenzija odabire ovisno o raspoloživom prostoru kao i poziciji na koju će se smjestiti.


Idealno ih je staviti u staklene vaze ili posude na vidljivo i istaknuto mjesto u prostoru. Svojim će prirodnim izgledom unijeti proljetnu svježinu, ali i eleganciju koja ističe blagdanski ugođaj.

Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljenje i dekoriranje blagdanskog stola.


Uz malo mašte, blagdanski će stol biti svečan, otmjen i drugačiji od svih prethodnih. Cvjetni buketi kao i ukrasne svijeće upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknuti blagdansko ozračje vašeg doma.
Uskrs je proljetni blagdan, pa je i uvođenje prirode, koja ponovo buja, vrlo interesantan motiv dekoracije interijera. Vedre boje proljetnog cvijeća kao i različite nijanse zelene boje, odlično će upotpuniti blagdanski prostorni ugođaj.Ovakve se boje mogu javiti kroz dekorativne detalje – ukrasne predmete, slike, ukrasne jastučiće, stolnjake ili posteljinu u spavaćoj sobi. Motivi iz prirode, u kombinaciji s već navedenim pisanicama, uskršnjim drvcima te svijećama, stvorit će ugođaj i toplinu svojstvenu ovom važnom blagdanu.

Uz malo truda i mašte i vaš će dom postati idealno mjesto za okupljanje obitelji i proslave Uskrsa.
Izvor