המשבר החמור במים מחייב חיסכון ושינוי הרגלים, אבל מה יעשו כל אוהבי העציצים והפרחים? חובבי הגינון – לא רק בעלי גינות ומדשאות אלא גם אלה שמטפחים שלושה עציצים במרפסת הסגורה – ייאלצו לוותר על צמחים שצורכים כמות רבה של מים, ולגדל כאלה שמסתפקים במועט.

יתרונם של צמחי בית, מעבר ליופי ולאסתטיקה, הוא בכך שהם קולטים פחמן ופולטים חמצן. פליטת חמצן משפרת את זרימתו ואיכותו של האוויר בבית.

צמחים ביתיים יש למקם באזורים מוארים ועם משבי אוויר כדי שלא ייפגעו מכנימות. יש לדשן מעט את הצמחים בתקופת האביב וניתן להשקות אותם פעם בשבוע עד שהאדמה לחה; יש לבדוק עם האצבע את האדמה, ואם היא רטובה מלכתחילה אפשר לדלג על ההשקיה השבועית.

צמחים מומלצים שמסתפקים במעט מים הם צמח העכביש, ספטפיליום, אלוורה, סחלב, פיקוס בנימיני, אורטנזיה, אנטוריום, סינגוניום, אגלונמה וחלבלוב.

לאדניות יש להתייחס כמו לגינת חוץ; הדבר החשוב ביותר הוא לנקות את מצע הגידול מעודפי מלחים שמקורם בחומרי דישון שונים. הניקוי מתבצע בשטיפה בעזרת מי ברז עד לשטיפתם דרך חורי הניקוז. תכיפות ההשקיה צריכה להתבצע לפי בדיקה עם האצבע: אם האדמה לחה סימן שהצמח באדנית עדיין לא זקוק למים.

צמחים מומלצים: פקעות, זרעים ותבלינים המתאימים לאדניות. סלסלי כסף (פרחים בצבע לבן, ורוד, סגול) לובליה (לבן וכחול) אמנון ותמר, לוע ארי, כובע הנזיר, אפונה ריחנית, פרזיה, כלניות, נוריות, שמיר, פטרוזליה, גרגר הנחלים, רוקט, רוזמרין, לבנדר, אורגנו, ארגולה, קורנית, זוטא לבנה, גרניום לימוני ואזוב מצוי.

בחרו צמחייה חסכונית שמשתלבת בכל גן; למשל רוזמרין, לבנדר וגרניום
צילום׃  משתלות וונדי