גריל או מנגל (ובלשון האקדמיה לעברית - מצלה) בבסיסו הוא רשת צלייה המונחת על מקור אש. המתקן הבסיסי הזה, עבר שכלולים כה רבים שכיום מוצעים לצרכן מאות סוגים. גרילי הפחמים נדחקים לפינה על-ידי גרילי הגז (בעיקר כשמדובר בגריל ביתי), והשדרוגים כוללים מתקנים מעוצבים ומפוארים שיהפכו את הכנת הסטייק מנפנוף מיוזע להכנה בסטייל ובפשטות.

לפי ההערכות, 60% מסך רכישות הגרילים מתבצעות סביב יום העצמאות. חגיגת הגרילים מתחילה בפסח ומגיעה לשיאה בחג. וכפי שמגדיר דיוויד דרייר, מנכ"ל D&S, יבואנית weber, "בשנים האחרונות הגריל הוא הסוכה של יום העצמאות". אל מול משפטים כאלה יש תמיד מי שיאמרו שחבל שמהות החג, אולי החשוב ביותר לישראלים כאומה, מסתכמת בשנים האחרונות עבור רבים מהישראלים בנפנופים. אך הרוב זורמים עם התופעה ומתענגים על כל ביס.

גז או פחמים?

מסקר שערך מכון המחקר Market Watch עבור זוגלובק עולה, כי כ-54% מהציבור מתכוונים "למנגל" בימי החג. 40% מהנשאלים השיבו כי יעדיפו את חיק הטבע ו-32% מעדיפים את הנישה הביתית. עוד עולה מהסקר, כי למרות כניסתו המאסיבית של גריל הגז, למנגל הפחמים יש עדיין פופולריות עצומה: 86% ציינו שיניחו את הבשר על מנגל מסוג זה לעומת כ-10% שיתפעלו את הארוחה עם גריל גז. "הסיבה לכך היא שעדיין, עבור שימוש בחיק הטבע, הרוב מעדיפים גרילי פחמים שעלותם הנמוכה גם מאפשרת שימוש חד-פעמי. בבית, יש העדפה מובהקת לגרילים הפועלים באמצעות גז", מסביר דרייר. אייל שר, מנהל מסחרי בהום סנטר, מחדד כי צרכן המנגלים הממוצע מצטייד בשני מנגלים: גריל גז הקבוע בבית וגריל פחמים נייד וזול.