לא תמיד שמים לב לכך, אבל בחנויות לעיצוב ולריהוט מוצגות גם עבודות אמנות כחלק מרעיון ה"טוטאל לוק" של החלל שמבקשים לעצב. בתקופה שבה מכירות האמנות צנחו לשפל, ואילו חנויות הריהוט נהפכו למושקעות ואיכותיות יותר, רכישת עבודות אמנות בהן היא בהחלט אופציה. משפחת קסטיאל, למשל, חגגה בשנה שעברה את פתיחת החנות הגדולה שלה, ששטחה 4,000 מ"ר, בתערוכת "צבע טרי", שהיתה אחת מהמוצלחות והגדולות שידעה העיר בטרם הגיע המיתון. במרץ הוצגה שם לערב אחד תערוכה של סטודנטים מבצלאל שכללה גם עבודות וידיאו רבות, ולפני כשבוע נערך בה לראשונה הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע, אנימציה ותלת־ממד לסרטים שאורכם עד 3 דקות, המוקרן בו־זמנית ב־70 מדינות ברחבי העולם. אז מה אפשר לקנות בחנויות האלה מלבד רהיטים? 

קסטיאל

מה מציגים: לצד אירועים מתחלפים כוללת החנות עבודות יקרות של אמנים מוכרים כמו משה גרשוני (כ־20 אלף דולר), והיא מקיימת שיתופי פעולה עם גלריות כמו הראל. לצד אלה מוצגות עבודות של אמנים צעירים, למשל שומרוני אלוני, אלה ספקטור ויהודה גדליהו, שעבודות רשת הברזל שלו הן הנמכרות ביותר בחנות ומחירן 600 דולר. "תצוגה שמנסה להמחיש בית בלי אמנות, מבחינתנו, גובלת בפשע", אומר אלון קסטיאל, שהוא וצוות המעצבים שלו הם גם אוצרי האמנות המוצגת. הקריטריון להצגה בקסטיאל הוא "כל עוד זה אסתטי, מעניין, בעל אמירה וגם משתלב בהעמדה של התצוגה שלנו".

פרטים: מחירים לדוגמה: "זרי פרחים" של משה גרשוני, 138X138 ס"מ, הדפס רשת על קנווס, 8,000 דולר.

כתובת: אלפסי 36 תל אביב.

ניסו רהיטים

מה מציגים: על פני שלוש קומות מוצגת אמנות עכשווית, "כזו שתיצור אצל המבקרים בחנות תחושה נוחה ונעימה", לדברי ליאון אדוט, מבעלי החנות, ולכן לא יציגו עבודות עירום או כאלה שמשדרות אלימות. בין האמנים שעבודותיהם מתחלפות מדי חודש: עופר בורוזובסקי, כילי קורן, מיכאל פיש, אורי ליפשיץ, שרה קנול, דניאלה וולף, לאה טופר, אריה ברקוביץ ושולי בורשטיין (מחירי העבודות 3,000–1,000 דולר).

פרטים: מחיר לדוגמה: "ללא כותרת", אריה ברקוביץ, שמן על בד, 100X100 ס"מ, 3,000 דולר.

כתובת: ידידיה פרנקל 10 תל אביב


"The Shrine of Instant Gratification" של ג'יין לבטון. 15 אלף דולר בהיי-טאצ'