Dnevni boravak iz snova

Zena.hr
Dnevni boravak iz snova


Boljoj atmosferi u tvom novom dnevnom boravku doprineće smeđa, zelena, žuta i narandžasta boja, kao i jastučići, vaze i cveće

Ako si planirala da ovog proleća malo doteraš dnevnu sobu, nekoliko korisnih saveta o tome na šta bi trebalo da obratiš posebnu pažnju neće ti škoditi. Jer, upravo će ti pametno birani detalji i komadi nameštaja biti od najveće pomoći u nameri da na neko duže vreme i kad jednom privedeš posao kraju više o tome skoro ne moraš ponovo da razmišljaš.  Tako, recimo, kod izbora novih fotelja obrati pažnju na formu- poželjno je da izabereš udobnu, ali ne onu u kojoj će svako ko sedne našto kasnije imati ozbiljan problem sa ustajanjem, a isto pravilo važi i kod izbora ugaone garniture ili kauča. Ako je garnitura tapacirana, obavezno proveri šavove- moraju da budu ravni i kruti, dok kada je o presvlakama reč, najbolje su one od pamuka, lana i vune, kao i od mešavine prirodnih vlakana i sintetike.
Boljoj atmosferi u tvom novom dnevnom boravku doprineće smeđa, zelena, žuta i narandžasta boja, kao i jastučići, vaze i cveće. Tepisi od pamuka, vune i svile kvalitetniji su od onih od sintetičkih vlakana. Pritom je vuna najizdržljivija i idealna za dnevnu sobu jer se najlakše čisti. Ormari i vitrine u dnevnoj sobi bi trebalo da budu što dublji s mnoštvom fioka i polica za knjige, kasete, novine, magazine i sve ostalo što bi trebalo da se nađe pri ruci. Isto tako, stočić za kafu je bolji ako ima više od jedne police na kojima uvek možeš da brzinski sakriješ nered u slučaju nenadane posete prijatelja ili da ih iskoristiš za detalje kojima ćeš dodatno dekorisati prostoriju.