Pripremite sobu za školarca

Enterijer.ba
Pripremite sobu za školarca


Početak nove školske godine je pravo vrijeme da razmislite o uređenju ili preuređenju dječije sobe.Definirajte svaku zonu jasnom namjenom, tako da svaki pedalj prostora ima svoju funkciju. Ovdje predstavljeni stol ima ogledalo za šminkanje, ali i ladice za sveske i olovke. Krevet sa još jednim madracem, smještenim ispod kreveta, savršen za mlađe vikend goste vaše djece.


Kreirajte svijetli i vedar ugođaj u dječijoj spavaćoj sobi upotrebom blijeđe nijanse roze ili plave na zidovima i  podnom prostirkom sa“sunčanim” linijama. Završni detalj neka bude prekrivač za krevet sa cvijetnim dezenom i omiljeni Diznijevi junaci na zidu.


Unesite u dječiju sobu dozu “odraslosti” glamuroznim damast tapetama u tamno ružičastoj i srebrenoj kombinaciji. Krevet sa željeznom konstrukcijom po danu može poslužiti kao sofa i, kao takav, predstavlja odličnu opciju za mladalačku sobu.


Svijetlu sobu sa bijelom bazom prilagodit ćete djevojčicama jednostavnim dodavanjem detalja u duginim bojama. Posteljina sa motivima leptirića i prozračni ukrasi u oblicima leptira obješeni na plafonu predstavit će temu ove dječije sobe. Veliki sanduk za odlaganje igračaka i ostalih potrebnih stvari bojom prilagodite ostatku sobe i posao je gotov.


Birajte stol sa velikom random površinom za papire i dodajte otvorene police na zidu iznad za knjige i dokumente id obit ćete kvalitetnu osnovu za sobu za učenje. Učinite je ženskom dodajući tablu od pluta sa pribadačama u obliku srca i zakačke na koje ćete okačiti ogledalo. Nekoliko ramova za omiljene fotografije bi trebalo upotpuniti izgled savršenog kutka za učenje.

Ova soba sa primjenjenim crvenom, bijelom i plavom šematski prati dekorativnu tapetu sa motivima brodova. Zastavice iznad uzglavlja kreveta doprinose nautičkom izgledu, a prekrivač sa razobojnim zvijezdama unosi vedrinu u ovu razigranu, pomorsku sobu.


Ova spavaća soba ima zabavnu kauboj temu, ali je i vrlo zahvalna za “leteće” izmjene kako vaše dijete odrasta. Zidovi su bijeli, dok je namještaj kombijacija površina od punog drveta i bijele iverice, zadržavajući na ovaj način podlogu jednostavnom, stilskom i neprolaznom. Stil prostorije je vrlo jednostavno definisan upotrebom dekorativnih detalja, poput velikog postera sa motivom Divljeg zapada i zidnih džepova od jute sa motivima kaktusa.

Dobro isplanirajte i učinite od skladišne prostorije sobu gdje će se vaše dijete moći igrati, učiti i družiti sa prijateljima. Dobro “uglavljen” namještaj ostavit će dovoljno prostora za garderobu, knjige i igračke, dok će bijela boja namještaja prostoriju učiniti vizuelno većom i svježijom. Veliki stol je predviđen za izradu domaćih zadataka, a krevet se, dodavanjem prekrivača i više jastuka, pretvara u funkcionalnu sofu.


Kombinujte različite motive i uzorke za stilski orijentisanu sobu savršenu za sitne ženske razgovore.

 

 

 

 

 Kreirajte savršenu podlogu za mladalačku sobu kombinacijom zidova narandžaste i boje maline, svijetlim, stiliziranim cvijetnim motivima na zastorima i odgovarajućim prekrivačem za krevet. Namjena ovako uređene prostorije je učenje, spavanje i druženje.

Izvor