Unesite intimnost u spavaću sobu

Dnevni avaz
Unesite intimnost u spavaću sobu


Pojedine umjetnine odlično će naglasiti erotični prostor • Krevet treba biti udoban i lijepKrevet je najvažniji komad namještaja u spavaćoj sobi


Ukoliko želite da vaša soba zrači intimnošću, trebate biti oprezni prilikom biranja dekorativnih detalja. Svaki predmet u sobi treba biti lijep. Neukusni i nezgrapni predmeti mogu privlačiti pažnju i tako uništiti atmosferu u cijelom prostoru.

Pojedine umjetnine odlično će naglasiti erotični prostor. Pokušajte pronaći predmete koji su čak inspirativni. Pogled na pejzaže, portrete ili prikaze prelijepih tijela ili prirode mogu utjecati na ljudsku podsvijest, pripremajući je za intimnost. Izbjegavajte bilo šta agresivno ili bizarno.

Odabir kreveta  

Nemojte dekorirati predmetima koji će vas odmah potaknuti na ljubavni odnos. Umjesto toga pokušajte naći one koji će vas nježno pokrenuti, potaći emocije umjesto čiste požude. Ukoliko odlučite ukombinirati erotične predmete u vaš dekor, pazite šta ćete odabrati. Plemenske boginje plodnosti ili renesansne slike tijela su jedan od načina da dodate dekorativne predmete u sobu na razumljiv i elegantan način.

Najvažniji komad namještaja u vašoj spavaćoj sobi je, naravno, krevet. U intimnom okruženju krevet će biti centar svega. Trebao bi biti i udoban i lijep. Mjesto koje će vas inspirirati, učiniti da se osjećate dovoljno opuštenim da se oslobodite i budete ono što jeste.

Krevet možete doživjeti kao platno i koristiti plahte, jastuke i prekrivače da oslikate prizor. Koristite boje od kojih ćete se osjećati seksi. Obratite pažnju na vlastite osjećaje dok isprobavate različite plahte na različite načine.

Nabavka satenske ili svilene posteljine može biti jedan od lakših načina da pretvorite vaš krevet u ljubavno gnijezdo.

Svrha baldahina


Intimni centar sobe može se napraviti i oko kreveta tako što ćete postaviti baldahin na strop. Koristite providnu i laganu tkaninu. Baldahin vam može pružiti ljubavno utočište, gdje će partneri biti odvojeni od ostatka svijeta.

Kreiranje intimne spavaće sobe u potpunosti zavisi od vašeg ukusa. Vi se morate osjećati ugodno i seksi u sobi prije nego što to budete očekivali od nekog drugog.

Stoga biste trebali eksperimentirati s bojama, rasvjetom i dekoracijom kako biste napravili okruženje u kojem ćete se osjećati i smireno i uzbuđeno.

Nemojte se bojati promijeniti izgled sobe. Vaš užitak je najvažnija mjera uspjeha dekoracije.
 
Spustite madrac na pod

Jednostavan trik da pojačate percepiju intimnosti jeste da se riješite "kutije s oprugama" spuštanjem madraca na pod. Krevet možete okružiti kratkim noćnim stolićima, a masivan namještaj poput toaletnog stolića možete prisloniti uz zid kako biste upotpunili osjećaj intimnosti.

Izvor