Tople boje na zidu, svijetle zavjese, drveni pod

Dnevni avaz
Tople boje na zidu, svijetle zavjese, drveni pod


Trikovi koji će vam pomoći u opremanju spavaće sobe...Na zidovima ne smije biti mnogo polica sa knjigama, kao ni umjetničkih slika

Ako ste se uvijek pitali zašto je tuđa spavaća soba skladnija i primamljivija za spavanje od vaše, onda razmislite o sitnicama na koje, možda, niste obraćali pažnju, a koje su od velike važnosti.
 
• Spavaća soba nije mjesto za ekstremne boje. Tamne je čine turobnom i depresivnom, dok previše vesele boje unose energiju i agresivnost. Tajna: Odaberite pastelne i tople tonove.

• Nema ništa gore od ledenog osjećaja pod nogama nakon što iz dubokog sna stanete na hladan i go pod. Tajna: Spavaća soba mora imati topao ćilim (ali ne od zida do zida, jer to guši prostor) i drveni pod.

• Na zidovima ne smije biti mnogo polica sa knjigama, kao ni umjetničkih slika, naročito ne onih sa likovima, te ni fotografija. Takvi detalji skreću pažnju, potječu na razmišljanje o nevažnim stvarima. Tajna: Neobične lampe na noćnom stolu ili zidu umjeren su i otmjen detalj.

• Većina nas voli da popodne malo odrijema, ali ako su previše guste i tamne, noćne zavjese zatvaraju prostoriju. Tajna: Roletne, žaluzine ili nešto svjetlije noćne zavjese imaju isti efekt, a lakše su oku.

Izvor