Crno-bela elegancija

Novosti.rs
Crno-bela elegancija


Kombinacija crne i bele boje odiše elegancijom i prefinjenom snagom, zato nikada neće izaći iz mode. Kontrast dve, naizgled nepomirljive boje, prisutan je ove sezone i u enterijerima, bilo da se radi o kuhinji, dnevnoj i spavaćoj sobi ili kupatilu. Crno-bela osnova idealna je polazna tačka prilikom dekoracije stambenog prostora, jer se lako transformiše u željeni ambijent dodatkom adekvatnih boja i detalja.

Dekorateri ove sezone predlažu da se zadržite na osnovnoj kombinaciji i uživate u domu sofisticiranih linija i ležerne elegancije, na granici realnog i apstraktnog, što posebno godi umetničkim dušama.
Ako vam se dopada ova ideja, budite oprezni i pažljivo dozirajte boje, nameštaj, rasvetu i detalje, jer ambijent ne bi trebalo da bude suviše crn niti beo, kako se ne bi narušila harmonija. Mnogo tamnih tonova dom čini mračnim, depresivnim i skučenim, a svetlih bezizražajnim.
Uređenje enterijera počnite od dominantnih elemenata, tako što ćete da "suprotstavite" garnituru za sedenje (sofu, fotelju, krevet, komodu) zidu ispred kojeg stoji, dok bi tepih, lampe, zavese i dekoracija trebalo da zadrže crno-belu nit.
U ovakvim kombinacijama najbolje dolazi do izražaja nameštaj visokog sjaja, s tim da beli elementi na crnom zidu deluju ekstravagantnije i efektnije nego crni na beloj podlozi. Medijapan, staklo i inoks su materijali koji unose dinamiku u prostor, nadoknađuju odsustvo drugih tonova, a istovremeno smiruju kontrast crne i bele boje.
Savet plus: Ako vam crno-bela bajka zvuči primamljivo, dobro bi bilo da ovaj stil prvo primenite u kupatilu, kuhinji i trpezariji kako biste otkrili da li odgovara vašem senzibilitetu.

Izvor