Odraz stila u domu

Novosti.rs
Odraz stila u domu


Velika ili mala, zidna, podna ili stona, sa klasičnim i modernim ramom ili bez njega, tek, malo ko može da odoli ogledalima. Nije ni čudo što je baš ovaj detalj protekle godine bio najprodavaniji proizvod za uređenje doma.

Prelamanje svetlosti kreira zanimljive efekte, oblike i boje u prostoru, ističe kvalitete, a prikriva nedostatke u domu, kada ga postavite na pravo mesto. Njihov potencijal u enterijeru "otkrio" je francuski kralj Luj 14 uvidevši da svaku prostoriju čine većom, raskošnijom i svetlijom.
Bilo da želite da vizuelno proširite ambijent u kojem
živite, ili da ga učinite jedinstvenim, svakako u vašem domu postoji mesto kao stvoreno za ogledalo. Ove sezone aktuelni su modeli neobičnih oblika u originalnim ramovima, tako da deluju kao ukras u sobi.
Najefektnija su velika ogledala, idealna za hodnike i mračne enterijere, jer udvostručuju količinu svetlosti u prostoru. Trenutno su veoma popularna mozaik-ogledala, sastavljena od mnoštva delova, na koja stručnjaci za feng šui ne gledaju blagonaklono, jer iskrivljuju odraz i tako emituju negativne vibracije. Međutim, u ambijentu mogu da deluju veoma šarmantno ili glamurozno kada su preko celog zida.
Što se tiče rama, tradicionalni oblici već niz godina nisu u modi, proizvođači su akcenat stavili na originalnost. Tako će svakoj prostoriji poseban pečat dati ogledalo u obliku slagalice, srca, suze, flekice ili teniskog reketa.
Bitno je da mu pronađete pravo mesto, kao i da obratite pažnju na to šta se reflektuje u njemu. Postavite ga naspram atraktivnog komada nameštaja, dekorativnog zida, zanimljivih zavesa i draperija, umetničkog dela, vaze sa cvećem, lepih detalja...
Savet plus: Ako ne znate šta biste sa mnogobrojnim ogledalima i ogledalcima, koja ste godinama kupovali i dobijali na poklon, dekorateri predlažu savršeno rešenje. Okačite ih sve zajedno na jedan zid i dobićete veselu i vrlo originalnu zidnu dekoraciju koja će gostima privlačiti pažnju, a vi ćete imati više prostora za odlaganje stvari. Ogledala bez rama možete da zalepite na neki interesantan pano, površinu ormana, komodu ili sobna vrata.

Izvor