Ukras trpezarijskog stola

Novosti.rs
Ukras trpezarijskog stola


Ako vam dekorisanje trpezarijskog stola predstavlja pravo zadovoljstvo, posvetite posebnu pažnju stolnjaku, jer ovaj komad tkanine više privlači pažnju i od servisa za ručavanje

Umesto klasičnih modela od teških materijala, pastelnih tonova, koji dopiru do poda, efektnije je da se opredelite za uske stolnjak- trake, odnosno ranere. Mogu se naći u svim bojama i motivima, veoma lepo izgledaju na stolu, a pri tom ga ne prekrivaju u potpunosti, već ističu njegovu formu i nijansu. Najbolje je da ih postavite unakrsno, tako da se preklapaju na sredini stola, gde je i najviše posuda. Kraće ranere možete da poređate jedan pored drugog na užem delu pravougaonog stola, dok su za ovalne i kvadratne stolove najpogodnije duge trake koje se prostiru od jednog do drugog kraja stola.
Ukoliko niste sigurni da će sto da bude dobro zaštićen sa ovakvim komadom tkanine, klasičan stolnjak svetlih boja ukrasite ranerom osvežavajuće nijanse, koja se uklapa sa ostalim dekorativnim materijalima (zavesom, salvetama, jastučnicom) i daje poseban šarm vašoj trpezi.

Izvor