Ukrasne sveće i svećnjaci za toplinu vašeg doma

Svevesti.com
Ukrasne sveće i svećnjaci za toplinu vašeg doma


Praznici bude i euforična i romantična osećanja, koja rasplamsavaju sentimentalni zvuci i plamen sveća. Svaki dom biće još topliji, udobniji, prijatniji i romantičniji kutak za život, uz igru svetlosti i senki, i egzotične arome cveća, voća i začina.

Sveće i svećnjaci vrlo su bitan detalj u ambijentu, jer naglašavaju harmoniju i eleganciju dekora, a vešto skrivaju nedostatke. Zato ih stručnjaci za enterijer preporučuju u svakom prostoru, posebno u dnevnoj sobi
i trpezariji gde ukućani i gosti najčešće borave. U specijalizovanim prodavnicama za uređenje doma, parfimerijama i robnim kućama zaista je veliki izbor sveća svih oblika, veličina i boja, koje lako možete da uklopite u vaš stambeni prostor.

Dekorateri predlažu da za svakodnevnu upotrebu koristite male sveće koje diskretno sijaju i emituju blagu aromu. Stavite ih u male staklene ili kristalne posude različitih boja i grupišite na "strateška mesta" u domu, kao što je klub sto, komoda, konzola ili štok prozora.

U svečanim prilikama iznesite velike, ukrasne mirišljave sveće, srebrne, zlatne, crvene ili ljubičaste nijanse, u elegantnom, neobičnom svećnjaku koji privlači poglede. Napravite im mesto na centralnom delu trpezarijskog stola ili na komodi u dnevnoj sobi tako da svi mogu da uživaju u iskričavom plamenu. U nedostatku adekvatnog svećnjaka, sveće možete da obložite perlicama, ukrasnim papirom, girlandom, grančicama ili pospete oko njih latice ruža.

CVETNI ARANŽMANI
Uz malo mašte i truda, i vaša praznična trpeza može postati jedinstvena i nezaboravna. Najbolje je kombinovati dve-tri boje. Centralni aranžman možete sami napraviti od kugli, cveća, grančica jelke, mašnica, prirodnog voća, badema, oraha, igračaka... To može biti i činija s voćem poprskana srebrnim ili zlatnim sprejom. I naravno, ne zaboravite sveće, one su neophodne da bi sve izgledalo romantično, svečano i drugačije.


Izvor