Ukrasite zidove vašeg doma fotografijama

Blic
Ukrasite zidove vašeg doma fotografijama


Ukoliko u sobi imate veliki, prazan zid, evo nekoliko praktičnih saveta kako da ga uz pomoć omiljenih fotografija učinite zanimljivim za oko i prijatnim za dušu.

VELIKE FOTOGRAFIJE
Ako se ljubitelj elegancije, izradite crno-bele fotografije velikih dimenzija i postavite ih na zid umesto umetničkih dela. Treba samo da vodite računa o tome da velike fotografije vizuelno dodatno smanjuju male prostorije, pa ih u tom slučaju izbegavajte.

SLIKE ČLANOVA PORODICE

Dobra ideja su i porodične fotografije u radnoj ili spavaćoj sobi. Izaberite najomiljenije i grupišite ih na određenoj površini. Možete se poigrati veličinom ili bojom ramova. Ukoliko se odlučite da svoj dom ukrasite slikama najmilijih, to će mu dati posebnu toplinu. 

PEJZAŽ
Ako izaberete fotografiju pejzaža ili panorame, stavite je na centralni zid, čime ćete postići efekat dubine i prostranosti sobe.

JEDNA FOTOGRAFIJA − TRI CELINE
Jedan motiv možete podeliti na tri pojedinačna dela, uramiti ih u posebne ramove bez paspartua i postaviti ih na manjim razmacima. Ako je jedan njegov deo dimenzija 120 cm visine i 40 cm širine, na primer, rastojanje između njih ne bi trebalo da prelazi 5-7 cm. To treba da budu tri zasebne slike koje, ipak, čine jednu celinu.  

RAM I PASPARTU
Fotografiju najbolje ističe crni ili beli paspartu. Paspartu u boji će skrenuti pažnju sa same fotografije, a to je slučaj i sa ramovima u koloru. Neupadljivi i jednostavni ramovi idu uz širok i neutralan paspartu. 

STAKLO
Da bi se vaše fotografije dobro videle bez posebnog osvetljenja, dobar trik je da preko njih postavite antirefleksno staklo.
Izvor