Savjeti za dobru organizaciju spavaće sobe

Budi.in
Savjeti za dobru organizaciju spavaće sobe


Mnogi nisu svijesni da se dobrom organizacijom postiže ne samo sklad, već i više prostora. Pročitajte kako to postići.


1. Osigurajte si spremište ispod kreveta

Da bi dobili više mjesta u sobi, uložite u krevet koji ima spremište. To čini odličan produžetak ormara. Dozvoljava vam da izmjenjujete sezonske stvari i spremate veće predmete poput ruksaka, torbica ili deka. Možete staviti i plahte. Spremište se neće ni vidjeti ako koristite prekrivač za krevet.

2. Ukrotite hrpu obuće
Jedan od najbržih načina da dovedete u red ormar pretrpan obućom je ugradnja polica. Vrećice zauzimaju previše mjesta koje vam je potrebno. Posložena u ormaru na policama obuća će vam stalno biti dostupna i spriječiti ćete širenje prljavštine i skupljanje vlage.

3. Dovedite nakit u red

Ako je vaša kolekcija ogrlica prerasla kutiju za nakit i nemate dovoljno mjesta za poseban stolić gdje bi ga spremali, pokušajte sa vješalicom za nakit. One su vrlo praktične jer imaju puno pretinaca različitih dimenzija pa se nakit neće zapetljati. Tako naušnice, prsteni, narukvice i čak satovi  mogu uredno biti posloženi. Ako je stavite u ormar potaknuti će vas da češće nosite nakit.

4. Napravite kutak za čitanje
Spasite svoj naslonjač za čitanje od odjeće i časopisa tako da stvorite poseban kutak u sobi koji će služiti samo tome. Pokraj naslonjača stavite stolić sa ladicama ili policama na koje ćete odložiti knjige.

5. Svaki dan pospremite krevet
Svoj krevet tretirajte kao utočište tako da ga svaki dan pospremite za sljedeću upotrebu. Ako svako jutro na to potrošite tri minute, razviti ćete naviku održavanja reda u sobi i dobiti motivaciju za spremanjem rublja i svega ostalog na svoje mjesto.

6. Ispravno održavajte specijalne komade odjeće

Ako vam je ormar pun vintage odjeće ili u njemu držite svoju vjenčanicu, pobrinite se da ostane očuvana. Sve očistite u kemijskoj čistionici i spremite na vješalice ili kutije. Takvu odjeću na vješalici zaštitite najlonom. Svake godine provjerite u kakvom je stanju.

7. Posložite igračke u dječjoj sobi

Za dječje igračke kupite mekane košare ili kutije. Odlične su za odlaganje takvih stvari i dijete se ne može ozlijediti. Odaberite modele različitih veličina kako bi imali posebno mjesto za manje, a posebno za veće stvari. Kroz igru uključite i dijete u održavanje reda. S vremenom će steći naviku da samo nakon igre spremi za sobom.
   

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak