Trendovi boja u spavaćoj sobi

Budi.in
Trendovi boja u spavaćoj sobi


Izborom boje u spavaćoj sobi trebao bi se stvoriti privatan prostor koji izražava unutarnje želje. Za mnoge od nas to je neka vrsta utočišta gdje se možemo opustiti i odmoriti.


Ljudi žele pojednostaviti svoj život. Taj trend često se reflektira u paleti boja, kako u spavaćoj sobi, tako i u cijelome domu. Isto tako i priroda igra sve veću ulogu u izboru opuštajućih nijansi.

Zelena i smeđa klasična su kombinacija koja je trenutačno veoma popularna. To su odlične nijanse za spavaću sobu zbog pružanja osjećaja topline i ugode. A svi se želimo osjećati ugodno kad legnemo u krevet, zar ne? No, morate biti oprezni te izbrati one prave tonove zelene. Oni bi trebali djelovati lagano i svježe, nikako tmurno i tamno.
 
Stručnjaci predviđaju da će trendovi okrenuti prirodnim tonovima još i podići popularnost klasične kombinacije zelene i plave. No, radi se o nježnijim, prirodnijim nijansama zelene ukombinirane sa plavim tonovima neba ili vode. Plava je oduvijek bila opuštajuća boja jer je povezana sa čistoćom i bistrinom.

Roza je također odvažan izbor za spavaću sobu. Ona je oduvijek bila simbol složnosti među ženama. Njezine nijanse postale su važan dio mode, kako za žene tako i za muškarce. Zašto ne bi bile popularne i u uređenju doma? Nema ništa loše u rozo obojanoj spavaćoj sobi. Ostavlja osjećaj topline, ugodnosti i sofisticiranosti. Uglavnom sve što želite od tog dijela svog doma. A kako vrijeme prolazi, nijanse roze će polagano postajati sve laganije i nježnije, sve do one koja će već koketirati sa bijelom. 

Boja lavande je po prirodi opuštajuća i ugodna, daje osjećaj mira. Zbog toga tako prirodno odgovara spavaćoj sobi. Nijanse boje lavande i zelene jako su popularne u djevojačkim sobama ove godine.

Ipak treba biti oprezan u odabiru boja ako uređujete prostore isključivo za odrasle. Iako ove palete simpatičnih i tradicionalnih boja odlično odgovaraju dječjim sobama, odrasli bi mogli uzeti u obzir i modernije palete. Tajna je u kombiniranju uzoraka na materijalima sa bojom zidova.

Izvor