Nemate mesta za garderobu? Imamo 6 sjajnih rešenja za vas

Zena.blic
Nemate mesta za garderobu? Imamo 6 sjajnih rešenja za vas


U nedostatku dovoljno velikog stambenog prostora, najvažnije je da za odlaganje odeće praktično iskoristite svaki kutak, savetuje Ana Popović, arhitekta. Osim klasičnih ormara, omiljene krpice možete držati na još nekim mestima, koja su veoma funkcionalna. Evo nekoliko njenih predloga.Garderoberi su najčešće u vidu ormara ili ugradnih plakara, ali zgodno mesto za odlaganje sitnica i manjih komada odeće mogu biti i taburei ili fioke u krevetu, kako kaže Ana Popović

ORMARI
Ormar u stanu vrlo često zauzima poziciju od jednog zida do drugog. Tako postavljen podseća na ugradni plakar, s tim što u tom slučaju prostor do plafona ostaje prazan i neiskorišćen. Zato razmislite o rešenju da umesto njega napravite ugradni plakar i tako bolje iskoristite prostor.

UGRADNI PLAKARI
Ugradni plakar je idealan za niše u zidu ili za dublje prostorije, gde ih možete smestiti na mestu koje je najudaljenije od prirodnog svetla. Dovoljno je da na delu zida od poda do plafona napravite horizontalnu i vertikalnu podelu prema vašim potrebama, i da taj prostor zatvorite kliznim vratima. Pregrade i bočne strane u ugradnom plakaru mogu da budu od drvenih panela koje unutar plakara možete pomerati i menjati. Takođe mogu biti i nepomične, ukoliko police i pregrade napravite od gips-kartonskih ploča.


Izvor