Udvostručite kapacitet ormara

She.hr
Udvostručite kapacitet ormara


Zbogom zgužvana odjećo!Pri pogledu na otvoren garderobni ormar prva nam je misao obično: “Kako je samo pretrpan! Kad bih barem imala još jedan, bilo bi taman dovoljno.” Naravno da bi – kad bi negdje bilo mjesta za još jedan ormar. No, postoje rješenja za taj problem, jednostavna, lako dostupna i jeftina...

Prije svega, riješite se suvišnih, nepotrebnih i neželjenih stvari što bez ikakva razloga kradu prostor u ormaru. Već kad to učinite, mjesta će biti mnogo više, vaša će odjeća disati i neće se više gužvati toliko da je svaki put morate glačati prije nego je odjenete. Nakon toga se počastite odlaskom u kupnju, ovaj put namjensku: obiđite trgovine opreme za dom i nabavite nekoliko sitnica koje će vam pomoći da ormare učinite (i zadržite) urednima.

Prozirni plastični spremnici


Nezamjenjivi su pri svakom pokušaju da svoju garderobu dovedete u red. Sve što trenutno ne nosite i ne rabite (sezonska odjeća i obuća, posteljina, ručnici, stolnjaci) naći će u njima svoje mjesto. Koliko god stajalo, neće se zaprašiti niti uprljati. Ubacite li u spremnik kuglicu vate natopljene lavandinim uljem, odjeća će divno mirisati i biti zaštićena od moljaca. Ako je uredno složite i ne pretrpate, neće se ni zgužvati. Spremnici se proizvode u različitim dimenzijama, tako da ih možete smjestiti bilo kamo: u ormar, na ormar, pod krevet, u podrum i na tavan. Ne moraju biti potpuno prozirni, dovoljno je da takva bude jedna bočna strana, kako biste bez prekopavanja vidjeli što je u njima. I materijali od kojih su načinjeni mogu biti različiti. Ako vam je važno da se odjeća ne gužva i da sve izgleda “kao pod konac”, uzmite čvrste spremnike. Lijepo ih je vidjeti naslagane jedne na druge, ali zauzimaju malo više mjesta. Ako pak želite što više odjeće pohraniti na što manjem prostoru, osobito sezonske, koju ionako morate prozračiti, izglačati i dovesti u red prije nego je obučete, uzmite mekane četvrtaste plastične vreće u koje možete potrpati nevjerojatno mnogo stvari.

Kutije s naljepnicama

Kutije su istodobno praktičan i dekorativan element, i zbog toga ih možete držati u ormaru, ali i izložene na policama. Dimenzija, boja i uzoraka ima zaista mnogo, i svatko može naći ono što mu odgovara. Ako nabavite kutije iste boje kao što su zidovi ili namještaj, savršeno će se uklopiti i neće opterećivati prostor; uzmete li, pak, kutije u kontrastnim bojama ili živih uzoraka, dobit ćete zanimljiv, izražajan detalj koji plijeni poglede. Naljepnice okrenite prema zidu kako ne bi nagrđivale dojam, ali ih svakako ostavite i napišite na njima što se u kutiji nalazi. Već nakon mjesec dana nećete se više sjećati što ste u koju stavili, a jamačno vam se ne dâ otvarati i pregledavati svaku da biste pronašli određeni predmet.Košare

Sjajno rješenje za one koji vole natural style, prirodne oblike, boje i materijale. Također se proizvode u različitim oblicima i dimenzijama i, pažljivo odabrane, mogu biti vrlo efektan ukras u prostoru. Neke su podstavljene, i u njima možete držati odjeću od osjetljivih materijala bez bojazni da će se oštetiti; druge su samo pletene, odlične za pohranu raznih drangulija na jednome mjestu: male drže na okupu gumbe, nakit, kozmetiku, u nešto veće možete spremiti kape, šalove, marame, kravate, rukavice, a u najveće odjeću ili čak posteljno rublje. Nema boljega mjesta za držanje čarapa od košara. Za unutrašnjost ormara najbolje su žičane košare na izvlačenje: lako klize na vodilicama, ne oštećuju odjeću i vrlo su pregledne – čitav je sadržaj vidljiv, a ipak uredan. Standardan su sastavni dio ponude pri izradi ugradbenih ormara, ali možete ih uklopiti i u bilo kakve klasične ormare. Dijelove (vodilice, vijke i same košare) prodaju sve bolje opskrbljene trgovine opremom za dom, i vrlo ih je lako sastaviti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak