Ramovi kao ukras

entrijer.rs
Ramovi kao ukras


Napravite svoju unikatnu sliku! Iskoristite stari ram (može biti stilski, a može i običan) i okačite ga na zid. Ukoliko ram nema dovoljnu dubinu da bi predstavljao neku vrstu police, prikucajte četiri daščice koje će ga više odmaći od zida. Dobićete zanimljivo mesto za držanje raznih suvenira, ukrasa i figura koje imate i nikako neće izledati kao svakidašnje police na koje smo navikli.Na ovaj način dobijate svoju originalnu sliku, koja likovno u prostoru može izgledati veoma zanimljivo.


Takođe u takvu policu tj. ram možete dodati još koju horizontajnu dasku i time dobiti veći broj polica za odlaganje raznoraznih sitnica. Takva
vrsta police vam može poslužiti i za držanje nakita, parfema, malih saksija sa cvećem, boca vina…

Možete napraviti i malu biblioteku! Okačite više ramova na jedan zid ili jedan veći ram podelite horizontalno i složite knjige unutar rama.


Stari ram možete prefarbati u boju koja se uklapa u vaš enterijer ili možete zadržati postojeći autentični izgled rama koji kao takav može postati detalj u prostoru.


Možete “uramiti“ šta vam je drago! U stilski enterijer se prikladno može uklopiti i televizor koji se nalazi u ramu okačen na zidu. Na ovaj način moderan dizajn televizora može biti „utopljen“ i prikladno ukomponovan u takav stil enterijera.

Zanimljiv detalj može biti i dosta praznih ramova na jednom mestu. Ako imate višak starih ramova bilo da su slični izgledom ili ne, iskoristite ih i u jednom delu zida poređajte ih bez nekog specijanog reda. Manje ramove možete postaviti u veće i tako  popuniti prazan prostor unutar njih.

Ukoliko imate nešto oslikano na zidu ili želite tako nešto da napravite, postavite ram preko oslikanog dela i dobićete nesvakidašnju sliku koja može biti pozicionirana tačno unutar rama, ili može malo i bežati van rama.


Naravno ako ste ljubitelj ramova na slikama, a ne van njih, ne libite se da ramovi na slikama budu raznovrsni i da se svi nađu na istom zidu.
Efekat može biti smeo i razigran.Izvor


Article viewed 4259 times