Vrijeme je da se riješite nepotrebnih stvari

Net.hr
Vrijeme je da se riješite nepotrebnih stvari


Proljetno čišćenje!

Konačno su stigli topliji dani i vrijeme je za proljetno čišćenje. Ujedno je ovo prilika da pomoću Feng Shui znanja i vještina pokušamo u život prizvati dobre, pozitivne i željene događaje.

Što se tiče samog proljetnog čišćenja, to je pomalo čudna stvar. Neki od nas jedva dočekaju proljetno čišćenje – prilika da se na neki način proslavi toplije i ljepše vrijeme. No, mnogi nisu toliko oduševljeni ovom idejom čišćenja.

Proljetno čišćenje je zapravo potrebna stvar, jer tako raščišćavano nakupljene, nedovršene poslove i vjerujemo da ćemo se, kada ih riješimo, osjećati bolje. Zato bi bilo dobro kada već čistimo nered, koji zapravo blokira tijek energije Qi, pokušati ostvariti neke principe Feng Shui-ja.

  • GettyImages

Ukoliko imate kuću sa dvorištem bilo bi dobro prvo započeti upravo sa vanjštinom kuće i dvorištem. Kada stanete ispred kuće, pogledajte iza lijevo, jer tamo je područje Bogatstva. Provjerite što se tamo nalazi, da li su tamo ostavljena drva na kupu, ili neki nered? Počistite i uredite to područje da ima slobodan protok energije. Ako imate prostora posadite zimzeleno drvo u tom području, da na taj način potaknete svoje Bogatstvo.

A što se nalazi iza desno? Taj dio predstavlja prijateljstva, pa obuhvaća i osobna i poslovna poznanstva. Uredite i očistite ovaj dio ukoliko ima nereda ili ostavljenih stvari, a da bi poboljšali svoja prijateljstva kao i poslovne veze možete postaviti dvije figure jednake veličine u ovo područje. Ukoliko se u vezi, predmet ružičaste boje postavljen u ovom dijelu vašeg dvorišta može potpomognuti već postojeće veze ali i potaknuti tek započete da se kvalitetnije razvijaju.

  • GettyImages

Sada dolazimo do samog prilaza kući i ulaznim vratima. Prilaz bi trebao biti čist i uredan. Nerijetko se preporuča da sam prilaz ne bude nikada u potpunosti ravan, nego da ima blago vijugavi smjer, jer tako energije bolje putuju, a nisu prebrze ili agresivne. Ovo područje možete osvijetliti solarnim svjetiljkama, jer želimo dozvoliti svim novim i stvarima dobre energije da dođu u naš život. Sama ulazna vrata bi trebala biti čista – nikako prepuna nekih starih, dvorišnih cipela, ostavljenih stvari ili igračaka. Postavite biljku na ulazu u kuću, i time pozivamo dobru energiju.

  • GettyImages

A onda ulazimo u prostor u koji živimo. Što nam najviše smeta i što ne bi najradije očistili? Eto, to je prva stvar od koje morate krenuti – ono što vam najviše ide na živce i što vam je najmrže – to prvo treba urediti, počistiti i baciti. Operite sve prozore, očistite prašinu, provjerite koje stvari vam prolaze kroz ruke. Sve što dugo, dugo mjeseci niste takli, upotrijebili, pa čak se i sjetili da postoji u vašem životnom prostoru, odmah izdvojite i riješite se toga. Nije vam potrebno i samo vam smeta.

Ako se radi o nečemu što bi netko drugi mogao koristiti, donirajte, poklonite, darujte. Ako je samo “malo napuklo” pa se ipak može koristiti – bacite taj predmet, jer znamo poslovicu da “jednom kada nešto pukne nikada više ne može biti cijelo”!

  • GettyImages

Oni koji koriste računalo kod kuće, rade kod kuće, ali i isto to vrijedi i za računalo na poslu – očistite stare dokumente, pobacajte sa diskova ono što vam ne treba. Počistite linkove iz Favorita – provjerite da li svi rade i shvatiti ćete kako neki više ne postoje! Riješite se i papira koji samo kupe prašinu, a prostor na kojem radite uredite tako da ima što više ničega a što manje nečega.

U uredu možete postaviti kristal, pored računala ili na stolu, koji će na taj način potaknuti bolje razmišljanja i jaču koncentraciju, a posao ćete obavljati brže. Sada kada ste sve počistili i uredili – ostalo vam je još nešto vremena za uživanje u proljeću!

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak