Koji računarski stol je najbolji za vas?

Enterijer.ba
Koji  računarski stol je najbolji za vas?


Dizajneri namještaja vrlo su svjesni potreba korisnika računara, pa su osmislili ne samo praktične, već i vrlo lijepe stolove.Ima ih u različitim izvedbama, od vrlo savremenih do klasičnih, s dobrim sistemima za kablove i prostranim radnim površinama.

Umjesto klasičnih stolova u obliku slova L, građenih od radne površine i mjesta za opremu, današnji stolovi imaju privlačniji oblik, s mekanim krivuljama umjesto oštrih uglova i nezgodnih rubova, ukrašeni su pastelnim bojama i laminiranim uzorcima umjesto dosadnog zelenog ultrapasa. Većina, također, ima kanaliće za kablove, stoga razmislite o potrebama i izaberite sto koji je najprikladniji za vaš kompjuter.

Mali, pokretni računarski sto je savršen ako za njim radite povremeno ili dio radnog vremena. Kad ga ne koristite možete ga odgurati u ostavu ili drugu sobu. Pripazite da izaberete stabilan model na koji će stati sva vaša oprema i koji se neće prevrnuti kad ga pomičete. Jaki točkovi vrlo su važni namjeravate li pomicati potpuno opterećen radni sto. Dosjetljivo zamišljena trospratna kolica nose iznenađujuću količinu opreme i nude prostor za odlaganje, ali nema površine za pisanje ili rad na papiru.

Ako više volite da kompjuterska oprema ne bude stalno na vidiku, ili ako vaš ured dijeli prostor s dnevnom sobom, sto koji prikriva ili maskira kompjuter idealan je izbor. Kad se ne upotrebljava, većina opreme pohranjuje se u ugrađene ladice i pretince. Prikrivanje monitora stvara poteškoću, ali ako želite potpuno čistu površinu stola, razmislite o nabavljanju prenosivog kompjutera.
Ono što trebate znati prije kupovine:

  • Odredite potrebe prije nego izaberete sto, jer će one utjecati na izbor veličine radne površine.
  • Razmislite trebate li na stolu dodatne kablove za telefon ili lampu.
  • Neki proizvođači nude stolove sa ugrađenim skrivenim utičnicama. To je mnogo bolje rješenje od kablova koji po podu prolaze do zidnih utičnica.


Izvor


Article viewed 4691 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak