Ideje za povoljno uređenje vašeg prvog stana

Enterijer.ba
Ideje  za povoljno uređenje vašeg prvog stana


Pri useljenju u prvi stan svi moraju razmišljati kreativno kako bi ga što bolje uredili i namjestili. Koriste se razne metode uređenja za što manje novaca.Za početak useljenja i namještanja prvog stana najjednostavnije je uzeti namještaj od ljudi koji ga više ne trebaju. Vaši roditelji, rođaci ili prijatelji sigurno imaju namještaj koji će vam rado ustupiti. Neke stvari čak možete naći u salonima rabljenog namještaja. Vaš je posao uskladiti namještaj različitog dizajna.

Ofarbajte namještaj

Prvi korak u ovom zadatku je boja. Obojite, prefarbajte drveni namještaj u bijelu, crnu, zelenu ili neku drugu vama dragu boju. Odaberite neki detalj i boju koja će povezati svaki komad namještaja.

Kada ste uskladili svoj drveni namještaj, trebate nabaviti navlake za tapacirani namještaj. Ako znate šiti tada ćete uštedjeti još više. Ako ne, onda nabavite navlake za standardni namještaj po prihvatljivim cijenama. Za nestandardni namještaj, kao na primjer spužvaste stolice i klupe, napravite jastuke koji će se dizajnom slagati sa navlakama na ostatku namještaja.

Ukoliko ne dobijete sve potrebne komade namještaja za uređenje stana, nešto ćete morati i kupiti. Na sreću, neke stvari je vrlo lako konstruisati.

Za stolove možete nabaviti komad stakla. Velike posude za cvijeće, cementni stubovi ili bilo kakva kocka može biti odlična baza za stolove. Ako vam je staklo ipak preskupo, možete nabaviti šperploču i obojiti je po želji.

Napravite kauč

Ako ne možete nabaviti besplatnu sofu, sami možete napraviti kauč. Uzmite bilo kakvu klupicu ili krevet i transformirajte ga u dnevni krevet služeći se jastucima.

Za vrijeme sezone popusta, u prodavnicama možete nabaviti razne stvari koje inače koštaju mnogo skuplje. Također, uvijek pogledajte namještaj koji je dizajniran i konstruisan prošle sezone. Takvi komadi su znatno jeftiniji od novih.

Slijedeći ove jednostavne korake i integrišući svoje najdraže boje u novi stan, primijetit ćete da ste napravili posebni stil uz pomoć rabljenog namještaja.

Uživajte u ambijentu koji ste sami dekorisali.

 


Izvor


Article viewed 4370 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak