Malo dvorište, velika oaza mira

Net.hr
Malo dvorište, velika oaza mira


Imate malo prostora pred vašom kućom i ne znate što biste s njim? Uz malo trikova i truda možete ga pretvoriti u ugodno mjesto rezervirano za vas i vaše najdraže. Malo drveta, boje, šljunka i biljaka dovoljno je da stvorite svoju oazu.Podijelite vrt na dva dijela, onaj uz kuću neka ima drveni pod, a vanjski dio pospite šljunkom. Osigurajte neku vrstu zaštite od sunca, bila to loza ili tenda.

Ako upotrijebite nehrđajući čelik dodat će dašak dramatičnosti i naglasiti ono što se u njemu odražava. Uz to će dvorištu dati dotjeran i moderan izgled.
Odaberite jedan dio zida i uz njega posadite puzavac. Dobit ćete rustikalni i romantičan izgled prostora.

  • thinkstock
  • FOTOGALERIJA
Možete se odlučiti i za dio zida male visine uzduž dvorišta koji ćete sami napraviti od različite veličine kamenčića i ne zaboravite nezaobilazno cvijeće u glinenim ili kamenim posudama.

U drvenom podu možete ostaviti nekoliko rupa kako bi zelenilo moglo neometano rasti.

Boje uvijek će podižu izgled prostora. Kombinirajte bijelu boju kao glavnu, a pokoji detalj, kao ogradu, vrata ili okno prozora, obojajte u jarku boju.

Riskirajte s jednim uvrnutim komadom vrtnog namještaja. Pronađite klupu ili stolicu neobičnog izgleda i stavite je na istaknuto mjesto.

Važno je ne pretjerati s količinom biljaka jer će zagušiti prostor i zavladati vašom malom oazom. Zanimljivo će izgledati ako na zid stavite lončanicu ili više njih.

Izvor


Article viewed 3523 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak