Saveti kako da perete veš: Produžite život donjem rublju

Zena.blic
Saveti kako da perete veš: Produžite život donjem rublju


Donji veš nosimo svakog dana i zato grudnjaci i gaćice zaslužuju poseban tretman pranja. Ako ih budete pravilno održavali, trajaće duplo duže. Zato pročitajte savete Susan Nethero, vlasnice butika „Intimacy“.Veš će duže trajati i neće gubiti elastičnost ako ga perete blagim praškom u mlakoj vodi


GRUDNJACI:
Perite ih ručno
Da biste izbegli „iskakanje“ žica, cepanje i paranje, grudnjake je najbezbednije da perete na ruke. POsle toga sipajte u kadicu malo omekšivača. Neka odstoji 15 minuta u hladnoj vodi, prosušite ga peškirom, a zatim ostavite da se osuši.
Ako nemate vremena, onda ih skupite nekoliko, stavite u vrećicu za pranje, sipajte samo malo deterdženta i perite na mašinskom programu za osetljive tkanine. Grudnjake nikada ne sušite u mašini za sušenje veša.

GAĆICE: Izbegavajte sapun
Najkvalitetnije komade čuvajte na poseban način: nikada ih ne perite sapunima - lako može da se ošteti, čipku isključivo perite na ruke i to u mlakoj vodi. Koristite deterdžent za fino rublje bez dodataka omekšivača. Pamučni veš, iz higijenskih razloga, možete da perete u toploj vodi, ali ga ne iskuvavajte (makar ne svaki put). Ako ih stavite u sušilicu, veoma brzo će izgubiti elastičnost. Zato je najbolje da se suši na dnevnom svetlu.

Izvor


Article viewed 2259 times