Mali, slatki dom

Svevesti.com
Mali, slatki dom


Ukoliko živite u malom stanu i čini vam se da ga nikako ne uspevate namestiti po svom ukusu, evo rešenja. Uz naše male savete uspećete se dobro organizovati i stvoriti mali, ali slatki dom.

Za početak osmotrite zidove i stropove, ako su visoki onda je to idealno mjesto za postavljanje polica. Tu možete smjestiti knjige, stare časopise, dekorativne sitnice, fotografije i prostor će vam već izgledati svježije. Birajte svjetle boje zidova i polica, najbolje u boji pijeska ili bijeloj kako bi ste vizuelno proširili sobu. U spavaćoj sobi iskoristite prostor iznad vrata gdje možete staviti policu za vansezonsku odjeću. Ako imate malu djecu razmislite i o krevetima na sprat.

Dobro pogledajte uokolo po domu, svakako imate više mjesta nego što mislite. Iskoristite svaki ćošak sobe, u koji možete smjestiti funkcionalnu lampu, saksiju s biljkom, stalak za cd. Odlično rješenje su ugaone police i ormari. Na taj način ćete iskorititi svaki dostupan centimetar, a lakše ćete se kretati po stanu.

Funkcionalnost je najbitnija kod malih stanova. Rasklapanje je rješenje. Kauč koji se pretvara u krevet, a u ladicama možete čuvati posteljinu ili neke stvari koje ne koristite često, magično djeluje na vaš prostor. S druge strane birajte lagani namještaj koji po potrebi možete micati, kao i sklopive stolove kojima lako promjenite dimenzije su dobrodošli.

Poigrajte se iluzijom. Stavite ogledala koja stvaraju osjećaj većeg prostora. Također boje sobe i namještaja neka stvaraju osjećaj širine. Ne birajte velik i glomazan namještaj tamnih boja. Ukoliko se odlučite za tapete imajte na umu da okomite pruge daju volumen prostoru.

Ukoliko imate jednu veliku sobu a ostali prosor vam je mali, ne očajavajte. Reorganizacija je ključ. Sobu podijelite u nekoliko manjih cjelina koristeći velike saksije s biljkama, police za knjige i slično i svaku cjelinu drugačije uredite.

Uz malo mašte stvotit ćete vlastitu oazu mira i odmora. Probajte!Izvor


Article viewed 1544 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak