Ekstaza spavaće sobe

Net.hr
Ekstaza spavaće sobe


Spavaća soba važan je dio ljudskog života, jer ona predstavlja prostor za odmor, relaksaciju ali i za stvaranje i održavanje naših intimnih odnosa. Ona treba biti sigurna, ugodna i pogodna za vrijeme koje provodimo u njoj, a to je otprilike jedna trećina ljudskog života.

Po pitanju Feng Shui filozofije postoje neke napomene o tome što može, a što ne može biti u spavaćoj sobi.

Naravno, nered u sobi nije dobar, kao niti nigdje drugdje, a ukoliko u sobi imate mali kućni ured, onda bi taj ured trebao biti nekom pregradom, zidom, plohom ili zastorom odijeljen od prostora u kojem se nalazi krevet.

  • Getty
Radni stol održavajte urednim jer to može napraviti razliku između negativne i pozitivne energije koja kola vašom spavaćom sobom.
Pored ovoga, smatra se da namještaj u sobi ne bi trebao biti okruglih i pravokutnih oblika, dakle, ili samo zaobljeni ili samo pravokutni namještaj – ne i jedan i drugi.

  • thinkstock
Može se diskutirati i o bojama koje unosimo u spavaći prostor, pa je jasno kako taj prostor koji služi uglavnom za odmor i relaksaciju, kao i za povezivanje partnera, ne bi trebao imati napadne ili previše intenzivne boje, jer će onda te boje donositi snažnu energiju, koja može unositi nemir, te dovesti do problema u odnosima.

Često se i biblioteke znaju nalaziti u spavaćoj sobi, pa ako ikako možete premjestite knjige i svu njihovu različitu energiju u neki drugi dio prostora.

Što sa lošom navikom da ležimo u krevetu i gledamo televiziju? Ni njoj iskreno nije mjesto u spavaćoj sobi, jer ona spada u dio elektronike koji ima svoju vlastitu energiju.

  • thinkstock
Ukoliko već morate imati televiziju u sobi, ne mojte je postavljati tako da je direktno na suprotnom zidu od mjesta gdje se nalaze vaše glave.

Istina, tako je možda ugodnije gledati televiziju, no kada je ugasite, onda ekran može djelovati kao ogledalo, a znamo da ogledalo nije dobro postavljati u spavaću sobu. U takvom slučaju, televiziju bi bilo dobro prekriti nekom tkaninom da se izbjegne dojam ogledala.

VODA

Ukoliko želimo unijeti element vode u spavaću sobu, onda postoje dvije mogućnosti – da i ne.
S jedne strane voda može predstavljati negativnu energiju koju unosimo u sobu, naročito ako se radi o fontani koja ima protočnu vodu. Ukoliko postavljate posudu s vodom koja miruje, koja nije velika, onda nemate razloga za brigu. Stoga, manja zdjela za Potpourri neće biti smetnja, nego će obogatiti prostor.

CVIJEĆE

Ponekad se ljudi interesiraju da li je cvijeće u spavaćoj sobi više Yang ili Yin te da li ga je dobro držati u spavaćoj sobi.

  • thinkstock
Cvijeće nije niti više Yang niti Yin pa onda jedina smetnja može biti eventualna alergija na cvijeće. Ono samo po sebi ne može unijeti više negativne ili pozitivne energije.

KUPAONICA

Neke spavaće sobe su direktno povezane s kupaonicom i WC-om, pa se postavlja pitanje da li ta kupaonica donosi negativnu energiju u spavaću sobu.
Nekada nisu postojali WC-i kao danas i zaista su predstavljali opasan izvor zaraze.

  • thinkstock
Danas, moderne kupaonice i WC-i su takvi da se ne moramo bojati zaraza. S druge strane, manji dio života provodimo u kupaonici, pa ne moramo brinuti zbog moguće negativne energije.

KREVET

Krevet je najvažniji dio vaše spavaće sobe, te njegov položaj u samoj sobi ima najveću važnost.

  • thinkstock
Nije dobro da je krevet postavljen tako da iza sebe nema zid nego otvoren prostor. Krevet mora imati zid ili bilo kakvu plohu iza mjesta gdje su vam postavljene glave.

Druga važna stvar je da se krevet ne nalazi između dvoje vrata. Drugim riječima nije dobro da se s desne strane kreveta otvaraju jedna, a s lijeve strane kreveta, druga vrata.

  • thinkstock
Krevet se također ne smije nalaziti na direktnom udaru vrata, dakle vrata sobe kada se otvore ne bi smjela otvarati direktni pogled na krevet.


Izvor


Article viewed 6955 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak