Dobar i loš raspored namještaja u spavaćoj sobi

Enterijer.ba
Dobar  i loš raspored namještaja u spavaćoj sobi


Raspored namještaja u spavaćoj sobi određen je gotovo isključivo položajem kreveta.Stoga je taj raspored dobar ili loš u zavisnosti od toga gdje i kako je postavljen krevet. Mada je neophodno imati u vidu sve tabue spavaće sobe, kao i lokaciju toaleta u domu ili na ostalim spratovima, postoje neka osnovna pravila u vezi s najboljim i najgorim položajem kreveta u sklopu rasporeda u spavaćoj sobi.

Najbolji raspored

Dobar dizajn spavaće sobe je onaj u kojem su krevet ili kreveti postavljeni u najdalji ugao sobe, dijagonalno suprotno u odnosu na vrata. Spavač bi, uz to, trebalo da ima neometan pogled na vrata, kako ga ne bi iznenadio ničiji nagli ulazak u sobu. Nije bitno gdje je uzglavlje, sve dok je položaj kreveta u skladu s prirodnim oblikom sobe. Vrata ne bi trebalo da pokrivaju ni jedan jedini dio kreveta, jer bi to izazvalo sručivanje negativnog č'ija u pravcu spavača.

Loš raspored

Loš raspored namješataja u spavaćoj sobi dovodi do poremećenog sna onih koji u njoj spavaju. Bit će vrlo nemirni i nalazit će da im je teško da se naspavaju, ali podjednako je značajno i to što će trpjeti posljedice lošeg Feng Shui rasporeda. Loš raspored u spavaćoj sobi je onaj kod kojeg se vrata otvaraju zahvatajući krevet ili kad je krevet na ovaj ili onaj način u liniji vrata, tako da su spavaču noge ili glava okrenuti prema njima. Ovo se često opisuje kao položaj smrti – kad su glava ili noge upravljeni direktno prema vratima. U Kini se ovakav položaj kreveta u bolnicama više ne dozvoljava, a Kinezi su, također, veoma protiv ovakvog načina spavanja u kući.

Izvor


Article viewed 7825 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak