Autentično i jeftino: dekorirajte kamenom

Enterijer.ba
Autentično  i jeftino: dekorirajte kamenom


Ukoliko ste ograničeni budžetom, a želite vaš dom ili poslovni prostor učiniti atraktivnim i originalnim, jedan od najboljih načina jeste da ga ukrasite kamenom.Napravite sobnu fontanu

Ako je vaš cilj odmor i opuštanje, onda sigurno nema nečeg tako umirujućeg poput zvuka vode koja teče preko kamenja. Napraviti fontanu u zatvorenom je prilično jednostavno uz pomoć pumpice za akvarijum, kamenja i dekorativnih elemenata po vlastitoj želji.

Fontane mogu biti različitih veličina u zavisnosti od veličine posude koju odaberete. Predstavljat će divan dodatak za radni stol ili, ako je veća, efektan detalj u uglu vašeg dnevnog boravka. Upute kako da sami napravite fontanu u zatvorenom možete pogledati ovdje.

Kamenje u staklenoj vazi

Napunite jednu veću staklenu vazu lijepim kamenjem.

Dodajte i malo osušenih grančica ili cvijeća kupljenog u cvjećari.

Postavljanje nekoliko takvih vaza po kući dati će vašem domu moderan izgled.

Ukrasite tanjir

Nađite jedan lijep, jednobojan ili bijeli tanjir i na njega zalijepite male kamenčiće duž cijelog ruba.

Ovo može izgledati vrlo elegantno na kafe stoliću u vašem dnevnom boravku ili kao iskorišteno kao podloga za veliku, aromatičnu svijeću.

Niko ne mora znati da za ovu dekoraciju niste platili skoro ništa.

Napunite vazu naizmjenično kamenčićima

Nađite veliku, modernu, vazu od prozirnog stakla. U nju stavite jedan red pijeska, a nakon toga red glatkog, oblog kamenja. Nastavite redati naizmjenično pijesak i kamenje dok ne dođete do vrha vaze.

Ovim ćete napraviti predivnu skulpturu koja će vašem domu dati moderan, a prirodan izgled. Možete čak i obojiti pijesak korištenjem boje za hranu ako želite da izgled bude šareniji.

Koristite kamenje u akvarijumu i saksijama

U vaš akvarijum u dnevnom boravku ubacite kamenje različitih oblika i veličina. Posmatranje akvarijumskih ribica koje plivaju između kamenja djelovat će vrlo opuštajuće, jednako kao i zelenilo biljaka sa odgovarajućom kamenom dekoracijom.


Izvor


Article viewed 7400 timesAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak