Dekorativne folije za staklo

Enterijer.rs
Dekorativne folije za staklo


Dekorativne folije za staklo su pogodne za uređenje enterijera stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata. Folije su odlično rešenje bilo da je cilj kreiranje privatnosti ili dekoracija jedinstvenim dizajnom staklenih površina.
Postoje mesta na kojima se želimo u potpunosti zaštititi od pogleda, a da istovremeno osiguramo prolaz svetlosti za nesmetan rad kao npr. kancelarije, staklene pregrade, toaleti i sl. Ako se vaš stan nalazi u suterenu ili prizemlju mat folija na prozoru može da vam obezbedi privatnost bez dodatnog zatamnivanja prostorije roletnama ili tamnim zavesama.


Dekora ima raznih kao i efekata koji se mogu postiči folijama za staklo. Folije mogu imati cvetne, geometrijske i razne druge motive, ispisan ili urezbaren tekst, efekat vitražnog stakla, reljefnu teksturu ili mogu biti cele mat..

Dekorativna folija je samolepiva i lepi se na glatku površinu stakla, lako se održava i jednostavno se skida bez oštećenja površine stakla.
Za koji ćete se tip folije odlučiti zavisi od toga koja je vaša primarna potreba. Za početak definišite koji je cilj upotrebe folije u određenoj prostoriji, prozoru, vratima. Da li je potreba za privatnošću, dekoracija, smanjenje prodora svetlosti…?


Postoje različite vrste folija za staklo. Mogu biti različitih boja, transparentnosti, nivoa refleksije i karakteristika.

Dekorativne folije mogu isključivo da služe za dekoraciju, a mogu da imaju i dvojaku funkciju. Mat dekorativne folije u velikoj meri propuštaju sunčevu svetlost, a istovremeno onemogućavaju pogled u unutrašnjost prostorije. Ostavljaju utisak peskiranog stakla i praktične su za stanove i kancelarije. Takođe se mogu koristiti u tuš kabinama.

Postoje folije koje vam omogućavaju osećaj privatnosti jer imaju efekat ogledala i sprečavaju vidljivost sa jedne strane, a s druge strane su transparentne. Pogodne su i za zaštitu od jake sunčeve svetlosi.

Specijalna vrsta folije je sigurnosna folija koja dodatno ojačava strukturu stakla i povećava sigurnost. Sigurnosne folije smanjuju opasnost od provala i opasnost od lomnjenja stakla, zadržavajući komadiće stakla na površini folije tako da razbijeno staklo ostane unutar prozorskog okna.
Solarne zaštitne folije štite od preteranog zagrevanja i jake sunčeve svetlosti.


Izvor


Article viewed 5562 times