Boje ljeta u vašem domu

Enterijer.ba
Boje  ljeta u vašem domu


Dekorisanje može biti poput biranja odjeće koju ćete obući. Šta je 'in', a šta 'out' često je uslovljeno i godišnjim dobom. Ljeto je vrijeme kada prirodu preplave boje voća i cvijeća, okupane sunčevom svjetlošćuProzračne, voćne boje

Unesite malo svijetlih, živih boja u vaš dnevni boravak. Narandžastu lampu i jastuk u kombinaciji sa svijetlo-zelenom prostirkom ili prekrivačem. Uparite boju detalja sa zidom obojenim u neku živu boju. Obiđite pijacu i potražite vaze u jarkim bojama ili druge šarene detalje koje ćete postaviti na više mjesta u prostoru i ozračiti je toplinom ljeta.

Ne zaboravite spavaću sobu

Omotajte naslone kreveta materijalom u nekoj živoj boji. Ne morate prekriti sve, samo dio. Posjetite prodavnicu za uređenje doma i odaberite neku iz palete 'proljetnih' posteljina i iste takve prekrivače.

Imate veliki prozor u spavaćoj sobi? Obogatite ga bijelim paravanima i zavjesama u svjetlijoj boji.

Ljetni detalji

Ljetna toplina pogoduje voću i cvijeću čije će živopisne boje dominirati kroz cijelo ljeto. Unesite prirodni dekor i u enterijere. Kao efektan detalj poslužit će potopljene biljke ili cvijeće u staklenoj posudi. Nešto jednostavnija, ali i jednako efektna dekoracija je sezonsko voće u zdjeli. Jednostavno, sunčano i zabavno.

Dekoracija zidova

Goli zidovi mogu biti dosadni i zato ih je potrebno naglasiti nekom bojom. Jednostavan način da to uradite je kupovina jeftinih ramova i uokvirivanje komada ukrasnog papira, crteža ili fotogfarija. Okačite nekoliko ovakvih slika i od zida ste napravili pravi mali izlog.

Još jedan jeftin i lak način da ukrasite zidove su samoljepljive aplikacije za zid koje možete postaviti po cijelom stanu. Pored zidova, možete ih staviti i na namještaj, ormariće i ostale ravne površine kojima je potrebno malo 'ljetnog uljepšavanja'.

Jeftino, ali efektno

Uzmite šarene, kartonske podmetače za čaše i uramite ih u odvojene ramove. Zatim ih u nizu okačite na zid. Ovo je kreativan i vrlo zabavan način da napravite vaše sopstveno umjetničko djelo, a reakcije gostiju će, bar u većini slučajeva, biti vrlo pozitivne.

Dezen ljetnih tkanina

Ako umjesto jednobojnih, preferirate tkanine sa primjenjenim dezenom, naš savjet je da probate one sa velikim tačkama, prugama, oblicima i cvijećem, jer ništa neće približiti vedrinu ljeta bolje od toga. Patke ili neki drugi životinjski uzorci djelovat će neukusno i zato se držite podalje od ovih dezena.

Ljetom bojeni prozori

Još jedan način da unesete vedrinu ljetnih boja u vašu prostoriju je i dekoracija prozora. Bilo da se radi o farbanju okna ili primjeni samoljepljivih aplikacija na staklu, ovi detalji mogu izgledati vrlo efektno. Dio prozora možete oslikati jednostavnijim mozaikom koji će pojačana sunčeva svjetlost vizuelno istaći,istovremeno unoseći u vaš enterijer pastelne nijanse vašeg mozaika.


Izvor


Article viewed 3172 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak