Cvetni motivi ponovo su hit u uređenju enterijera, jer unose vedrinu u prostor i odgovor su na recesiju i sivilo koje ona donosi. Ima ih svuda - na garniturama za sedenje, foteljama, zavesama, zidnim ili podnim oblogama...

Cvetni motivi mogu biti osnovna tema u dizajniranju nameštaja. U obliku cveta prave se uzglavlja kreveta, nasloni stolica, frontovi nameštaja, tepisi... U spavaću sobu najlakše ćete ih uneti odabirom cvetne posteljine ili prekrivača koje ćete, kada vam ovaj desen dosadi, jednostavno ukloniti iz prostorije za spavanje.

Odlučite li se za tepih cvetnog desena, morate se pridržavati pravila da nameštaj treba da bude jednobojan i minimalistički. Cveće na trosedu i na podu - previše je. Ukoliko, pak, imate fotelju presvučenu tkaninom sa cvetnim motivima, onda se možete opredeliti za jednobojni tepih, ali u obliku cveta. Onaj šaren kao cvetna livada ostavite za trpezariju, ali tada vodite računa da sto za ručavanje bude od stakla, jer će tepih tako biti najuočljiviji.

Cvetnim desenom možete ukrasiti i kupatilo, naročito danas kada su nam na raspolaganju keramičke pločice s različitim cvetnim motivima, kako podne tako i zidne. Ipak, ako je kupatilo veoma malo, ne preterujte sa cvećem. Naglašeniji motiv provucite kao detalj. Ukrasne pločice postaviti na određenoj visini, kao traku.

Za dnevnu sobu stručnjaci preporučuju tabure od cvetnog uzorka koji istovremeno može da posluži kao klub stočić, ali i jastučiće u istom uzorku.