Leto je vreme za druženje, uživanje, optimizam, ljubav, pokušajte da takvo raspoloženje unesete i među vaša "četiri zida". To ćete najbrže i najjednostavnije postići pomoću razigranih boja.

Jarkocrvena i narandžasta, drečavo žuta, kivi zelena, tirkizno plava asociraju na more, sunce i ukusne voćne koktele. Osvežite vaš dom i vaš život eksplozivnim nijansama koje će ukućane podsticati na akciju i dobro raspoloženje.

Ova investicija neće značajno uticati na vaš kućni budžet, ali će doneti mnogo prednosti na psihološkom, možda i ljubavnom planu, jer vesele jarke boje bude energiju i zadovoljstvo.

Ako razmišljate o tome da zamenite stari trosed ili fotelju, osmelite se i odaberite intenzivno crvenu ili ljubičastu. Komadi nameštaja ovakvih boja “dižu” energiju, deluju provokativno, šarmantno, apsolutno šik. Uz njih ćete lako da pronađete dekorativne jastuke i zavese, sitnice koje će upotpuniti, ili, po vašem ukusu, smiriti atmosferu.

A možda ste od onih koji se nizašta na svetu ne bi odrekli svoje super udobne, stare fotelje? U tom slučaju promenite samo mebl i dobićete jednako udobnu, ali mnogo lepšu i moderniju fotelju.

Već nekoliko sezona u trendu su raznobojne trpezarijske stolice od plastike koje su lagane i vrlo praktične za održavanje. I samo jedna je dovoljna da osveži stambeni prostor, a svakako će vam biti od koristi bilo kao deo trpezarije, dnevne, radne ili dečje sobe.

U spavaćoj sobi postavite zidne postere, panel ploče, tapete i slike koje odslikavaju letnje raspoloženje, jer će vam od trenutka kada otvorite oči izmamiti osmeh zadovoljtsva.

Za živopisan ambijent potrebni su vam odgovarajući detalji. Nabavite vaze i saksije neobičnih dezena u žutim, narandžastim i zelenim tonovima i poređajte ih na "strateška" mesta u dnevnom boravku, trpezariji, hodniku. Naravno, rascvetalo prirodno cveće u njima se podrazumeva.

Letnje poslastice, voćne kupove, ledenu kafu, sladoled i sočnu lubenicu i dinju ovog leta servirajte u posude jarkih tonova pink, žute, zelene, tirkizne...