עיצוב: מפונקת ויפה ברעננה

שלומית זלדמן mako
רהיט הכניסה, שמשלב תאורה עם מקומות אחסון למפתחות, תיקים וניירת צילום׃  פלג אלקלעי

רהיט הכניסה, שמשלב תאורה עם מקומות אחסון למפתחות, תיקים וניירת צילום׃ פלג אלקלעי


תחשבו על הבית של סבתא שלכם, כולל ריצוף בשחור-לבן וגובלנים על הקירות. עכשיו תדמיינו וילת חלומות עם דלת כניסה של גדעון אוברזון, מטבח היי טקי ותאורה נסתרת בכל מקום. מה הקשר ביניהם? תדפדפו בגלריה, תקלטו את המהפך



הדיירים: זוג בשנות ה-60 לחייו, היא פנסיונרית, הוא מנהל בכיר. לזוג שלושה ילדים נשואים.
הבית: בית פרטי בשכונה שקטה ברעננה, 8 חדרים על 2 מפלסים ו-250 מ"ר. הבית לא שופץ מאז שנבנה לפני כ-20 שנה. לפני השיפוץ הוא היה חשוך, עם ריצוף בשחור-לבן ועמוס בריהוט, תמונות ופסלים.
החזון: הדיירים מארחים הרבה בני משפחה וחברים. לכן הם רצו בית מרשים, עכשווי, מואר ובעל קווים נקיים - אנטיתזה למצב הבית לפני השיפוץ. עם זאת, הם ביקשו בית פרקטי עם אזורי ישיבה נוחים, מטבח יעיל בעל שטחי אחסון גדולים ותאורה מוצלחת
שיפוץ: תהליך התכנון לקח כשלושה חודשים והביצוע חודשיים נוספים.
עלות השיפוץ: כ-400,000 שקל, כולל החלפת תשתיות, חלונות ומדרגות, עבודות אלומיניום, נגרות מטבח, כל הריהוט ועוד.

מגוון גופי תאורה גלויים וסמויים. מבט מפינת האוכל למטבח
צילום׃  פלג אלקלעי

בית קפה במטבח

בוצע שיפוץ גורף לכל הבית. תכנון הבית הכללי היה נכון ולכן הוא לא שונה (מלבד מיקום הטלוויזיה ופינת האוכל הקטנה שבמטבח). הרסנו רק חצי קיר שחצץ בין הסלון למטבח, ויישרנו זוויות של 45 מעלות שהיו בחלק מהקירות.
המטרה הייתה להכניס כמה שיותר אור וירוק מהגינה היפה והמטופחת לתוך הבית, לשלב אותה בכל האזורים וליצור חלל יותר מרווח. הלכנו על צבעים בהירים, שיצרו תחושה לא עמוסה - בדיוק ההיפך ממה שהיה קודם. הריצוף בכל הבית הוחלף - בקומה התחתונה אריחי גרניט פורצלן גדולים, ובקומה העליונה פרקט. דלת הכניסה הישנה הוחלפה בדלת מהקולקציה של גדעון אוברזון.
שמנו דגש על עניין התאורה, עם תאורה סמויה בכל מיני מקומות - ברהיט הכניסה, במדרגות, מתחת למדף במטבח ועוד. אני מאוד קפדנית בנושא תאורה, ואוהבת לשלב תאורה סמויה.

מטבח: המטבח הוחלף במטבח חדש. כל אמצעי האחסון רוכזו באזור אחד, ושאר המטבח נשאר יותר קליל. במקום קולט אדים קנוי, נבנתה ארובת גבס שבה הותקן מפוח ששואב את ריח הבישולים החוצה. אלמנט זה שולב עם מדף עץ (שאמור לשבור את הלבן הבולט), המסתיר בתוכו גופי תאורה המאירים את משטח העבודה והכיריים. גופי התאורה הסמויים ממשיכים גם מתחת לקלאפות ומאירים את שאר משטח העבודה והכיור. בתור חיפוי בקירות שמנו ארבעה פסי זכוכית אורכיים, שנותנים גם הם טוויסט ללבן השולט במטבח.


לכתבה המלאה במקור



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה