גינה בכפר: מינימום עבודה ומקסימום חיסכון

גילי אריאל, "בניין ודיור" ידיעות אחרונות Ynet
הגינה - מבט מבחוץ צילום: גילי אריאל

הגינה - מבט מבחוץ צילום: גילי אריאל


חקלאי מאזור השרון ביקש לעצב את הגינה שמקיפה את ביתו באופן שדורש טיפול מזערי. כך, תמצאו בה דק במקום מדשאה וצמחי נחלים שמושקים מאמת המים שעוברת לאורך הגינה



מושבניק חקלאי מאזור השרון, ביקש לעצב בביתו גינה הדורשת טיפול מזערי, דווקא בגלל עיסוקיו היום יומיים והקשורים לאדמה. משום כך מעוצבת הגינה, שעוטפת את הבית מכל צדדיו, באופן שכמעט ואינו מצריך מצידו השקייה.

הגינה עוצבה כמסלול טיול סביב הבית, שמעביר את ההולכים בו מפינה אחת לאחרת. שביל ההליכה מתחיל בנקודה הנמוכה ביותר בכניסה לבית, ומגיע לנקודה הגבוהה ביותר בחלקו האחורי של הבית בשיפוע מתון. משחק גבהים זה מעניק יופי נוסף לגינה ונותן תחושה שהבית ממוקם על גבעה.

כדי ליצור הבדלים בגובה הקרקע, נקבעה גבעה קטנה משמאל לכניסה לבית. בראש התלולית יש מישור קטן אליו מובילות כמה מדרגות. אבנים שטוחות שפוזרו בשטח, ספסל בנוי וצמחייה בגוונים שונים, משווים לפינה המוגבהת מראה טבעי ורושם לפיו היא תמיד הייתה שם.

גינה בכפר: מינימום עבודה ומקסימום חיסכון - גינה

גינה בכפר: מינימום עבודה ומקסימום חיסכון - גינה

גינה בכפר: מינימום עבודה ומקסימום חיסכון - גינה

לכתבה המלאה במקור



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה